Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Σαΐνι ο Πρόεδρος...


Άρχισαν τα παζαρέματα του Σαμαρά ... φοβάται τους υπάρχοντες βουλευτές τους πρώην, τα τζάκια και τις βαρωνείες .
Αφού κατακρίνει το γερμανικό μοντέλο όπου η πελατειακή σχέση αναμεσα σε υποψήφιο - ψηφοφόρο γίνεται πολιτική και ουσιαστική...αρνείται να μπει σε διαδικασία ανανέωσης στελεχών, βουλευτών και εμμένει να εννοεί το βουλευτή σε ρόλο Καλοχαιρέτα και Μαυρογιαλλούρου...
Προ εκλογής το παραμυθάκι της ανατροπής των τζακιών πούλαγε, τώρα όμως ήρθε η ώρα των συμβιβασμών και της συναλλαγής..

υπενθυμίζουμε 2 ημέρες μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών



Διαβάζουμε επιστολή του Στράτη Στρατήγη στην Καθημερινή



"Εντύπωση μου έκαναν στο κυριακάτικο φύλλο (4.12.09) της «Κ», αφ’ ενός, η δήλωση στη συνέντευξη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ότι δεν θα δεχθεί την εφαρμογή ενός εκλογικού συστήματος γερμανικού τύπου, αλλά κυρίως την απόλυτη καταδίκη του σε άρθρο του φίλου μου Γιάννη Βαρβιτσιώτη, με το επιχείρημα πως εγκαθιδρύει «μονοκρατορία του αρχηγού», διότι «η δημοκρατική οργάνωση των κομμάτων στη χώρα μας... θα βρίσκεται για πολλά χρόνια σε σπαργανώδη κατάσταση». Αμφότεροι, όμως, είναι κατά της διαφθοράς και όπως επίσης δήλωσε ο κ. Σαμαράς, θα συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό για την πάταξή της.

Ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι τους διαφεύγει ότι κύριος στόχος ενός τέτοιου συστήματος είναι η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, ενός από τα διαπιστωμένα αίτια της διαφθοράς του πολιτικού μας συστήματος. Εξ άλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι χώρες στην Ευρώπη, που έχουν εκλογικά συστήματα χωρίς σταυροδότηση, όπως η Γερμανία, αλλά και η Αγγλία με το μονοεδρικό της και οι σκανδιναβικές χώρες με τις κλειστές λίστες, έχουν τα μικρότερα επίπεδα διαφθοράς.

Ας συμπεριληφθεί, λοιπόν, στην ημερήσια διάταξη της υπό σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς και θέμα για την από κοινού επιλογή εκλογικού συστήματος για την αντιμετώπισή της στο επίπεδο των πολιτικών μας κομμάτων. Ας μην ξεχνάμε, ότι στο βαρόμετρο της διαφθοράς του 2009 της Διεθνούς Διαφάνειας, η Ελλάδα, με 4,4 βαθμούς, αγγίζει την ανώτατη κλίμακα του 5: «εξαιρετικά διεφθαρμένα». Ως προς την αντιμετώπιση της «μονοκρατορίας του αρχηγού», ας προβλεφθεί επιτέλους και ένας νόμος για τη δημοκρατική οργάνωση των κομμάτων, όπως ο γερμανικός «νόμος περί κομμάτων» του 1994, όπου ρητώς απαιτείται (άρθρο 17), η επιλογή των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές, να γίνεται με μυστική ψηφοφορία από προβλεπόμενο καταστατικό όργανο του κόμματος.

Τέλος, ας αναλογισθούν και οι έντιμοι και άξιοι υπεραμύντορες της σταυροδοσίας σε πολυεδρικές περιφέρειες ότι υποσκάπτουν οι ίδιοι το πολιτικό μέλλον των ιδίων και των ομοίων των, ανταγωνιζόμενοι πιο επιδέξιους συνυποψηφίους τους, που έχουν πρόσβαση σε άφθονους «μαύρους» οικονομικούς πόρους ή, συναλλασσόμενοι με ΜΜΕ, υπερτερούν σε αναγνωρισιμότητα τις παραμονές των εκλογών."





ερχεται κατόπιν ο κ.Σαμαράς να προτείνει χθες συστημα με μικρότερες περιφέρειες των 8-9 βουλευτών...

ειλικρινά καίγομαι να μάθω ποιος "φωστήρας" εισηγείται αυτήν την τομή για το κοινοβουλευτικό μας σύστημα?

Κύριοι στη Ρηγίλλης δείξτε μας επιτέλους κάτι σοβαρό γιατι ακόμη και εμείς σας περιμέναμε καλύτερους, έστω στα λόγια...
Αν η ανανέωση στο πολιτικό μας σύστημα ερχεται με τακτικές του " άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" τότε η πρώτη δημοσκόπηση που δίνει στο ΠΑΣΟΚ αέρα 16 μονάδων είναι μόνο η αρχή στην κατρακύλα που προμηνύεται..
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ
dexihalf.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά