Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Νέα προκλητική παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη


Χαρακτήρισε «φασισμό» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Την επιβολή «του νόμου της δημοκρατίας», δηλαδή την υποταγή στην αστική νομιμότητα και την ενσωμάτωση των εργαζομένων που αντιδρούν στη νέα αντιλαϊκή επίθεση αξίωσε για πολλοστή φορά μιλώντας στο χτεσινό δελτίο του ΜΕΓΚΑ ο Κ. Μητσοτάκης. «Είναι φασισμός να θέλουν στενότερες ή ευρύτερες μειοψηφίες να επιβάλλουν την άποψή τους», είπε προκλητικά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την ανησυχία της αστικής τάξης και συνολικά των κομμάτων της για τις θέσεις και τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «απειλείται κοινωνική αναταραχή» και με δεδομένη την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης τόνισε πως δεν πρέπει «να υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές». Η συναίνεση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κοινωνικών εταίρων ώστε «να πειστεί ο κόσμος για την ανάγκη των νέων επώδυνων μέτρων» είναι ένα το κρατούμενο, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται όμως ότι δεν αρκεί. Θέλουν να φιμώσουν και να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και την ταξική τους πρωτοπορία που τους χαλάει τη σούπα. Δεν πρόκειται να τους περάσει και το ξέρουν. Τα αστικά κόμματα και οι εργατοπατέρες τους είναι άλλωστε αυτοί που εκφράζουν τα συμφέροντα της πραγματικής μειοψηφίας, δηλαδή μιας χούφτας μονοπωλίων που κλέβει τον πλούτο του εργαζόμενου λαού.
Σχόλιο του ΚΚΕ
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ακρως επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση και που γκρεμίζουν τις τελευταίες κατακτήσεις στο Ασφαλιστικό, στο εισόδημα, στην εργασία. Αυτά με θέρμη τα υπερασπίζεται ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.
Οταν τα λαϊκά δικαιώματα δέχονται πόλεμο ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο: Να απαντήσει με ανυπακοή και με αντεπίθεση».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά