Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το «Ευρωπαϊκό Γαιδουράγκαθο» στην Μπιλντ για ανθελληνικό δημοσίευμα

Το «μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ατόπημα της χρονιάς» έκανε η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ όταν με προκλητικό δημοσίευμα της, προέτρεπε τους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους ώστε να μειωθεί το χρέος της χώρας.
Το αποτέλεσμα ήταν να βραβευτεί με το «Ευρωπαϊκό Γαϊδουράγκαθο», το οποίο και παρέλαβε στο Βερολίνο ο αρχισυντάκτης της, Νίκολαους Μπλόμε.
Στην ομιλία του, ο αρχισυντάκτης κ.Μπλόμε υπερασπίστηκε το εν λόγω δημοσίευμα και την στάση που κράτησε η εφημερίδα επικαλούμενος τον Σοφοκλή και την γνωστή ρήση του «μην σκοτώνετε τον αγγελιαφόρο».
Και συνέχισε λέγοντας ότι:
«70.000 εκτάσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας βρίσκονται σήμερα προς πώληση. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη χερσόνησος και ένα μικρό βουνό».
Ο επίλογος του ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Το γαϊδουράγκαθο είναι οξύ και πονά. Ακριβώς αυτό θέλει να είναι η εφημερίδα Bild. Να είστε ευγνώμονες που υπάρχουμε».
 http://www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Συμβολικό το γαϊδουράγκαθο. Το γαϊδούρι συμβολίζει το δημοσιογράφο ενώ το αγκάθι την πένα του που γράφει με δηλητήριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά