Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Να δείξουμε ανεκτικότητα και ν' αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές;;;


ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ν' ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;;;

Η λογοτεχνία μάς δίδασκε ανέκαθεν ότι η ταυτότητά μας δεν είναι μονοσήμαντη. Δεν είμαστε μονάχα μουσουλμάνοι, μονάχα χριστιανοί ή μονάχα άθεοι. Είμαστε και χοντροί ή αδύνατοι, κι ο καθένας μας θα μπορούσε να δώσει 20-30 ορισμούς για τον εαυτό του που να είναι όλοι ειλικρινείς και σημαντικοί για τον αυτοπροσδιορισμό μας. Οσο πιο σύνθετη είναι λοιπόν η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας τόσο πιο εύκολο είναι να βρούμε κοινό έδαφος με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να έχεις διαφορετική θρησκεία, αλλά να υποστηρίζεις την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα κ.ο.κ. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των λογοτεχνών, καταλαβαίνεις ότι έχεις πολλά κοινά με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Αντίθετα, η πολιτική της δημόσιας ζωής μάς σπρώχνει σε έναν όλο και πιο στενό, σχηματικό, στερεοτυπικό προσδιορισμό του εαυτού μας, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες να συγκρουστούμε με τους άλλους... (Τα Νέα, 22/9/2012)
  • ...............................
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τα λέει ο συγγραφέας (και κυνηγημένος από τους Ισλαμιστές) Σαλμάν Ρούσντι. Αλλά αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να διαλύσουμε (αν ήδη δεν έχει γίνει...) τη δική μας κοινωνική μας συνοχή, για να δείξουμε ανεκτικότητα και ν' αποδείξουμε ότι... δεν είμαστε ρατσιστές;;;; Δεν ξέρω αν η πολιτική της δημόσιας ζωής μας σπρώχνει προς μιαν ορισμένη κατεύθυνση, αλλά πλέον η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από την εισβολή και δραστηριοποίηση σε κάποια επίπεδα όλων εκείνων που επικαλούνται την πίστη τους στον Αλλάχ και τον Μωάμεθ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ πλέον να τους παραχωρήσουμε ζωτικό χώρο!!!
  • ...............................
Για να φτάσουν οι λαοί της Δύσης εδώ που βρίσκονται, έχουν κάνει αγώνες και δεν παραγνωρίζω ότι μερικοί λαοί κάποτε ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και βγήκαν από τα εθνικά τους σύνορα και οργάνωσαν την καταπίεση άλλων λαών. Άλλωστε, ξέρουμε ότι οι λαοί και οι τόποι που βρίσκονταν βυθισμένοι στην πείνα και την αμορφωσιά ήταν πάντοτε εύκολη λεία για την αρχομανία και την οικονομική εκμετάλλευση. Όσοι λιμώττουν υλικά και πνευματικά δεν μπορούν και ξέρουν ν' αντισταθούν στις επιδρομές των επιτήδειων. Για τούτο οι επιτήδειοι είχαν κάθε λόγο να διατηρούν σε όσο γίνεται πιο χαμηλό επίπεδο τις χώρες και τους λαούς που ήταν χρήσιμοι στις ορέξεις τους.
  • ...............................
ΟΜΩΣ, οι καιροί άλλαξαν, η ανεξαρτησία  πολλών κερδήθηκε με αγώνες, κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα. Αλλά εμείς (π.χ. οι Έλληνες;;;) φταίμε αν στις χώρες εκείνες επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά, αντιλαϊκά, τυραννικά καθεστώτα; Αυτό είχε σαν συνέπεια να συμβούν όλα αυτά τα θλιβερά που είδαμε τα τελευταία χρόνια με τη φυγή εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους και το σκόρπισμά τους στην Ευρώπη.
  • ...............................
Η Ελλάδα είχε την ατυχία να είναι μια "θύρα εισόδου" στην Ευρώπη για όλους αυτούς τους κυνηγημένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούσαν και ζητούν στον ήλιο μοίρα! Αυτομάτως όμως η εισβολή όλων αυτών στη χώρα μας, σήμανε και την απαρχή μιας φιλολογίας για το αν οι Έλληνες είναι ρατσιστές, φιλόξενοι ή αφιλόξενοι, αν πρέπει να είναι ανεκτικοί ή όχι, αν πρέπει να χωνέψουν τη συνύπαρξη με τους μουσουλμάνους και άλλα  που έδωσαν αρκετή τροφή στους διαφόρους "ρομαντικούς" να περνούν τον καιρό τους και στους οπαδούς και τους ηγήτορες, λόγου χάρη, του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν θέματα για πολιτική δράση!
  • ...............................
Ανησυχώ βαθύτατα για όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με τους ξένους. Αυτό που παρακολούθησα χτες με τη συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια, τα επεισόδια, τις δημόσιες προσευχές τους για τον "μεγάλο Αλλάχ" και τις διαμαρτυρίες τους ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ αλλά που τους είπαν ότι θίγει τη θρησκεία τους και άλλες τέτοιες μπαρούφες, με κάνει να νιώθω άβολα στον τόπο μου. ΘΕΛΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αλλά όχι στον φανατισμό των μουσουλμάνων, που έχουν δείξει ότι είναι παρκαρισμένοι πολλούς αιώνες... πίσω!!!
Ν.Λαγκαδινός- http://nikoslagadinos.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ! ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ;;; ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !! ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Η' ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά