Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πως να χωνέψεις το αρνί

Τυπικός με τα ήθη και τα έθιμα, μαζεύτηκες στο χωριό μαζί με φίλους και συγγενείς και σουβλίσατε τον οβελία. Στο τραπέζι όμως, υπήρχε ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δεν μπόρεσες να αντισταθείς και τώρα αναρωτιέσαι πώς να χωνέψεις το αρνί, τα 15 αυγά, το μισό κιλό πατάτες, τις 4 σαλάτες, τα 5 κιλά σοκολατένιων αυγών και λαγών που έφαγες και φυσικά το φρούτο (το φρούτο έκανε όλη τη ζημιά!). Μη μου αγχώνεσαι! Σου φτιάξαμε τον οδηγό «επιβίωσης» μετά το Πασχαλινό τραπέζι! ..
Μην κοιμηθείς. Εκτός κι αν είναι για πολύ
Όσο και να φλερτάρεις με την ιδέα να αράξεις στον καναπέ και να πεθάνεις στον ύπνο, πρέπει να αντισταθείς! Εκτός και αν ο

καναπές γίνει κρεβάτι και είναι για όλο το βράδυ! Ο ύπνος επιβραδύνει σημαντικά την πέψη του φαγητού και μειώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού της τροφής!
Περπάτησε!
Αφού αδειάσεις, όλα τα πιάτα, που έχεις μπροστά σου, κάτσε για κανένα μισαωράκι ακόμα και μετά πάρε την παρέα σου και πηγαίνετε έναν μικρό περίπατο! Δεν σου είπαμε να σκαρφαλώσεις στον Όλυμπο, μια βόλτα σε χαλαρούς ρυθμούς είπαμε να κάνεις! Το περπάτημα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ώστε το μεγάλο γεύμα να μη διαταράξει πολύ τις ισορροπίες στο σώμα σου.
Πιες ένα ρόφημα!
Bότανα όπως το κάρδαμο, ο γλυκάνισος, το χαμομήλι, η μέντα, ο μάραθος, ο κόλιαντρος και το αγριοκύμινο, θα ηρεμήσουν το στομάχι σου, θα βελτιώσουν την πέψη και θα ανακουφίσουν τους πόνους και τη δυσφορία. Κάνε ένα κλικ εδώ και δες, πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις, προς όφελός σου!
Πιες νερό…με μέτρο
Μην αρχίσεις να κατεβάζεις νερό, λες και ήσουν εξαφανισμένος σε κάποιο ερημικό τροπικό νησί και έχεις να πιείς φρέσκο πόσιμο νερό, πάνω από μήνα! Αντί να ηρεμήσει το στομάχι σου, θα αισθανθείς λες και έφαγες ένα ολόκληρο αρνί (όχι ότι δεν το έκανες…. Αλλά θα είναι σαν να έφαγες καπάκι και ένα δεύτερο). Με μέτρο το νερό. Μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία τόσο της πέψης, όσο και της διάσπασης του λίπους της τροφής.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά