Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Πόλεμος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε εμπόλεμη κατάσταση πέρασε (σχεδόν επισήμως) από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα όσα τραγικά έγιναν χθες στην Τούμπα στον "αγώνα" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.  
Μάχες με την αστυνομία, δακρυγόνα κατά δικαίων και αδίκων, ψάρια στους πάγκους, φωτοβολίδες δίπλα απ' τα κεφάλια ποδοσφαιριστών, γροθιές μεταξύ διεθνών παικτών και στο τέλος δηλώσεις περί διοικητικών ηγετών περί "δικαίωσης", απαρτίζουν την σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου λίγες ώρες μετά το "ποδοσφαιρικό παιχνίδι" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα. 
Μέχρι και οι πιο ανυποψίαστοι, ήξεραν ότι ο χθεσινός δεύτερος ημιτελικός του κυπέλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού δεν θα ήταν ένα αμιγώς αθλητικό γεγονός. Τα διαιτητικά λάθη στον πρώτο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", οδήγησαν σε άμεσες και έμμεσες απειλές και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι πολλές μέρες πριν. Τελικά οι πιο
δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η Ελλάδα έζησε χθες ένα "ποδοσφαιρικό Βιετνάμ", όπως δικαίως χαρακτηρίστηκε από κάποιους. 
Οι πρώτες "ώρες πολέμου" άρχισαν από νωρίς το απόγευμα, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που δημιούργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού. Επιθέσεις με πέτρες, συγκρούσεις και χρήση δακρυγόνων ήταν το αποτέλεσμα των εξωγηπεδικών γεγονότων, γεγονότα που έμοιαζαν με "εισαγωγή" στα όσα επακολούθησαν αργότερα μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. 
Η είσοδος του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας που στην κυριολεξία "έβραζε", έμοιαζε σαν να επρόκειτο για παρέλαση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Βαγδάτη!
Δεκάδες φωτοβολίδες κατά των παικτών, εμετικά συνθήματα και εκατοντάδες αντικείμενα κάθε είδους, συνέθεταν μια εικόνα ανεξέλεγκτου μίσους κατά των φιλοξενούμενων.   
Τότε ήταν που παίκτες και προπονητικό τιμ των ερυθρόλευκων διαπίστωσαν ότι ο πάγκος των φιλοξενούμενων ήταν γεμάτος από ψάρια (σαπισμένους γάβρους). Βρωμιά και δυσωδία, ως αποτέλεσμα της "έμπνευσης" κάποιων να πικάρουν τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού. Για την συγκεκριμένη "έμπνευση" ήδη υπάρχει μία σύλληψη. Μάλιστα κατά πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, πρόκειται γιά τον "τυμπανιστή" της εξέδρας του ΠΑΟΚ, τον επονομαζόμενο πλέον και "τυμπανιστή-ψαρά".
Τελικά και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, το ματς ξεκινά σχεδόν μιάμισι ώρα αργότερα. Προηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη "να φύγει η ομάδα" την οποία πήρε πίσω μετά από τηλεφωνική αντι-απειλή του Σαββίδη πως αν γίνει κάτι τέτοιο "θα αποσύρει τον ΠΑΟΚ απ' το πρωτάθλημα". Απίστευτα πράγματα! 
Τα "απίστευτα και όμως ελληνικά" όμως, μόλις άρχιζαν! Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες των δύο ομάδων να συμπλέκονται με σκληρά μαρκαρίσματα σε κάθε δεύτερη φάση.
Πιο προκλητικοί όλων, οι Τζαβέλλας και Στοχ, χωρίς πάντως να υστερεί κανείς. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ χτύπαγαν στο ψαχνό, οι "συνάδελφοι" του Ολυμπιακού ανταπέδιδαν όσο μπορούσαν. Ύπουλες κλωτσιές, κρυφές γροθιές, φτυσίματα και βρισιές κάθε είδους, συνόδευαν τις ποδοσφαιρικές προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Αποκορύφωμα των "μαχών" η συμπλοκή των Μανιάτη-Κατσουράνη, δύο μελών της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι σε λίγες εβδομάδες θα κληθούν να παίξουν μαζί στην Εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Μουντιάλ. Αηδιασμένος ο Μίτσελ έφυγε για τα αποδυτήρια, πριν ο διαιτητής Μάνταλος σφυρίξει το τέλος του ματς. 
Το σφύριγμα της λήξης που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0, κάθε άλλο παρά εκτόνωσε την κατάσταση.
Ξύλο στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών, αλλά και οπαδών που είχαν καταφέρει να περάσουν από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκαναν τα αποδυτήρια κόλαση. Το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε τελικά απ' τον διαιτητή Μάνταλο μιάμισι ώρα μετά τα μεσάνυχτα
Από κει και πέρα, η δράση πέρασε στα χέρια των ηγετών των δύο ομάδων. Έξαλλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξενύχτησε προκειμένου να πάει ο ίδιος να υποδεχθεί τα ξημερώματα την αποστολή στο αεροδρόμιο δηλώνοντας ότι "δεν θα επιτρέψει να ξανασυμβεί άλλη Τούμπα". 
Ο Ιβάν Σαββίδης απ' την πλευρά του, μίλησε για "τιμωρία" του Ολυμπιακού θέτοντας και αυτός το πετραδάκι του ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει περάσει από χθες σε μια νέα εποχή: Την εποχή της εκδίκησης όλων εναντίον όλων.    
 http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά