Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Βαρουφάκης – Αρσένης διχάζουν ΣΥΡΙΖΑ

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος δεν κατέληξε στη συνεδρίασή της αργά χθες το βράδυ για το ψηφοδέλτιο και συνεδριάζει εκ νέου από το πρωί σήμερα, ώστε να υπάρχει κατάληξη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ξεκινήσει με πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, εκφράζει ενστάσεις για τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ από την κατάληξη των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων εξαρτάται και η υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα.

Στην Κουμουνδούρου ενδέχεται να

παρουσιαστεί το προηγούμενο των επιλογών των υποψηφίων για τους δήμους και τις περιφέρειες, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει άνοιγμα και προς τα δεξιά του κόμματος και το Αριστερό Ρεύμα να αντιδρά. Το στοίχημα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο καθώς κρίνεται εν πολλοίς η δυνατότητά της να επιβληθεί στο κόμμα. Το Αριστερό Ρεύμα φέρεται επίσης να διαφωνεί και στις υποψηφιότητες βουλευτών, καθώς θεωρεί ότι ο πραγματικός στόχος όσων εγκαταλείπουν τη Βουλή για το Ευρωκοινοβούλιο είναι να αναδειχθούν ιεραρχικά στην ηγεσία του κόμματος με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που θα λάβουν από την πανελλαδική περιφέρεια των ευρωεκλογών.
Με Παπαδημούλη-Σακοράφα
Από τους βουλευτές, πάντως, στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος, όπως γράφει σήμερα η Real News, έχουν τεθεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Σοφία Σακοράφα.

Αρνητικός αλλά στηρίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αρνητικός στην πρόταση υπήρξε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δεσμεύτηκε όμως ότι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αρνητικοί υπήρξαν και ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης και η συγγραφέας -σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη.

Οι πρυτάνεις
Μεταξύ των υποψηφίων ενδέχεται να είναι οι πρυτάνεις Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση ο επικεφαλής του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης και οι δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου και Νίκος Ξυδάκης.

Χουντής-Μηλιός
Υποψήφιος – μετά πολλών επαίνων, αφού η θητεία του θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη – ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Επίσης ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής Γιάννης Μηλιός.

Χρυσόγονος-Κατρούγκαλος
Με δυναμική διεκδικούν εκλογή οι δύο συνταγματολόγοι Κώστας Χρυσόγονος και Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ από το Αριστερό Ρεύμα υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων οι Σόφι Παπαδόγιαννη, Αλέκος Καλύβης και Γιάννης Τόλιος.

Εκπρόσωποι κινημάτων
Η ηγεσία της κουμυονδούρου έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο εκπρόσωπο των καθαριστριών που αγωνίζονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έναν απολυμένο καθηγητή (πιθανότατα τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα), έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων της παλαιάς ΕΡΤ και έναν γιατρό , πιθανότατα τον πρόεδρό τους Δημήτρη Βαρνάβα.

Η Κούνεβα
Πρόταση έχει γίνει και στην συνδικαλίστρια καθαρίστρια, γνωστή από την επίθεση που είχε δεχτεί, Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρόταση που την έχει κάνει αποδεκτή.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά