Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Απορροφητήρας

Ο καπνός υπάρχει: τέσσερα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ βρίσκονται ήδη στις γραμμές της ΝΔ με διακριτούς ρόλους. Τώρα εμφανίζεται και η φωτιά: ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης θεωρείται μεταγραφικός στόχος.
Αν με αυτές τις διεργασίες - για παζάρια πρόκειται - η ΝΔ ανακτούσε απλώς παλαιά στελέχη της (όπως η Νίκη Τζαβέλλα) θα έδειχνε σχεδόν φυσιολογικό. Η ζωή μας κύκλους κάνει στην πολιτική. Ομως ταυτόχρονα ενσωματώνει και ένα μεγάλο μέρος από τον πολιτικό πληθυσμό της μεταπολιτευτικής Ακροδεξιάς που προσπάθησε να διαμορφώσει διάφορα πολιτικά σχήματα προτού καταλήξει στον ΛΑΟΣ. Ηταν τα πρόσωπα που επιδίωκαν να σταδιοδρομήσουν εκ δεξιών της ΝΔ ως πολιτική συνέχεια της χούντας και της μοναρχίας και απέτυχαν. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Μάκης Βορίδης, που θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ηγέτης της Ακροδεξιάς σήμερα.
Αυτά τα πρόσωπα, μαζί με τον ακραίο ιδεολογικό αχταρμά τους, περισυνέλεξε ο Καρατζαφέρης όταν εγκατέστησε νέο σχήμα στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ με πραγματικό στόχο να αποδυναμώσει τον Κώστα Καραμανλή - και το πέτυχε στις εκλογές του 2007. Το κόμμα ΛΑΟΣ έγινε δεκτό στα σαλόνια της πολιτικής αλλά χρεοκόπησε με τα ήξεις αφήξεις στο Μνημόνιο, όπως και λόγω της αδυναμίας του να συναγωνιστεί την ορίτζιναλ Ακροδεξιά με τη νεοναζιστική ιδεολογία, τη στρατιωτική δομή και τις καινούργιες φίρμες τύπου Κασιδιάρη που λανσάρισε ο Μιχαλολιάκος - παλιός στα κόλπα.
Σήμερα, παρότι ο Καρατζαφέρης παραλίγο να βγάλει ευρωβουλευτή, χώρος ανάμεσα στη ΝΔ και στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει. Οι πρώτοι που το κατάλαβαν κέρδισαν κάτι παραπάνω από χρυσούν ωρολόγιον - αλλά και για τους υπόλοιπους κάτι θα βρεθεί.

Πάντως, αυτό που θεωρήθηκε ως εγχώρια Ακροδεξιά στην πρώτη δεκαετία του αιώνα, στη δεύτερη μετακομίζει στη ΝΔ. Σαρανταρίζοντας το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής λειτουργεί σαν απορροφητήρας προσώπων και ιδεολογημάτων που προορίζονται να λειτουργήσουν ως ζύμη μελλοντικής ιδεολογικής μετάλλαξης - προς τα δεξιά, εννοείται. Με το δυναμικό που ενσωματώνει η ΝΔ του Σαμαρά μπορεί να εξελιχθεί σε οτιδήποτε, αλλά κεντροδεξιός φορέας δύσκολα θα μπορεί να θεωρείται εφεξής. Τι ακριβώς θα είναι το κόμμα που θα έχει τον πρώην ΛΑΟΣ στους κόλπους του; Προς το παρόν διαφαίνεται κάτι σαν το «μυθολογικό τέρας» του Γούντι Αλεν: «Είχε το κεφάλι λιονταριού και το σώμα λιονταριού, αν και δεν ήταν από το ίδιο λιοντάρι».
 Γ Λακόπουλος-ΤΑ ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Ο Stratakis Μixalis ΕΙΠΕ:Διαβαζω τα περι επικειμενηs εισοδου του γιωργου καρατζαφερη στο μπουρδελο(δικοs του ο χαρακτηρισμοs)τηs ΝΔ και αφηνω το μυαλο μου να κοβει βολτεs και να κανει συνειρμουs πιτσιρικαs ημουν λατρηs των μπουρδελων και τακτικοs θαμωναs οσο τα χαρτζηλικια μου μου το επετρεπαν!!!!!!!!Μου αρεσε το περιθωριο μου αρεσαν οι γυναικεs που εκδιδονταν στα ισια και παλλικαρισια μου αρεσε η μυρουδια τηs ξυλοσομπαs το χειμωνα και ο θορυβοs του ανεμιστηρα το καλοκαιρι ολα μου αρεσαν στο μπουρδελο το χορτασα!!!!!!!!Αλλοιμονο σε εκεινουs που δεν τολμησαν να περασουν το κατωφλι του οπωs ο γιωργοs καρατζαφερηs αρσενικο που δεν εχει μπει σε μπουρδελο αρσενικο δεν ειναι....Δεν μπηκε στα νιατα του μπαινει στα γηρατια του αυτο μαγκια δεν ειναι ΞΕΥΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!Δεν μπαινει σαν πελατηs μπαινει σαν υποψηφιοs για τη θεση τηs ΤΣΑΤΣΑΣ αντε να μπαινει και σαν απλοs ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΤΖΗΣ!!!!!!!!!!!Τελικα ο καρατζαφερηs δεν ειναι απλοs κωλωτουμπαs κωλωγλυφτηs ειναι προσβολη για τουs ΚΩΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μικροσκοπιο του ΣΔΟΕ βρισκονται τα οικονομικα του Λ.Α.Ο.Σ.και ειδικοτερα η διαχειριση των πορων του''ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ''Συμφωνα με απαντηση του υφυπουργου οικονομικων Γιωργου Μαυραγανη στη βουλη!!!!!!!!!!!Η εγγραφη απαντηση του υφυπουργου διαβιβαστηκε στο κοινοβουλιο μετα απο σχετικη ερωτηση τηs βουλευτου των ΑΝ.ΕΛ.Μαριναs Χρυσοβελωνη οπου μεταξυ αλλων επικαλειτο καταγγελιεs του πρωην προεδρου του ινστιτουτου κ.ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ συμφωνα με τιs οποιεs ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ Λ.Α.Ο.Σ.!!!!!!!!!!!!Το Σωμα Οικονομικου Εγκληματos Kατοπιν Εισαγγελικηs Παραγγελιαs Διενεργει σχετικη ερευνα η οποια βρισκεται σε εξελιξη απαντησε ο Υφυπουργοs Οικονομικων κ.Μαυραγανηs!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ακηs ζητα να καταθεσουν Μειμαρακηs Καρατζαφερηs και Σπηλιωτοπουλοs!!!!!!Toν σημερινο Προεδρο τηs Βουληs και αλλοτε Υπουργο Εθνικηs Αμυναs Βαγγελη Μειμαρακη τον Προεδρο του Λ.Α.Ο.Σ.Γιωργο Καρατζαφερη αλλα και τον πρωην ΥΕΘΑ Σπηλιο Σπηλιωτοπουλο ζητησε ο Δικηγοροs του Ακη να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά