Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ανοικτή επιστολή Τσίπρα στον σύντροφο Πούτιν

Αξιότιμε Κύριε Σύντροφε Πρόεδρε.
Είχα πριν από μερικές ημέρες την ευκαιρία να συζητήσω με αρμόδιους παράγοντες του Αγίου Όρους τα των φορολογικών απαλλαγών των επιγείων εκπροσώπων του κοινού μας επουρανίου θεού.
Στα πλαίσια της επί του Όρους διαμονής μου είχα την ευκαιρία να γευθώ μοναδικής ποιότητας οίνον από δικά τους πηγάδια και εκλεκτά οψάρια, ποιότητας εις την οποία ολίγοι-μεταξύ των οποίων και ο χάριν παραδείγματος σύντροφος Ριμπολόβλεφ- έχουσιν πρόσβαση.
Οι παπάδες κύριε σύντροφε Πρόεδρε εις την χώρα μου είναι πρακτικοί άνθρωποι.Δεν κάμνουν χωρίς λόγο προσκλήσεις, τσιριμόνιες και φέστες.
Εκάλεσαν τον πρωθυπουργό της παρανόμου πλέον-όπως σας ανέφερε και ο παππούς-κυβέρνησης για το ίδιο φορολογικόν θέμα διότι εσκέφθησαν πρακτικά:

«Άμα πιάσεις Σαμαρά και Τσίπρα τέλειωσε. Τι να ασχολείσαι με τα ρετάλια».
Έτσι λοιπόν κύριε σύντροφε Πρόεδρε μου το έθεσαν ξεκάθαρα:
«Έλα παιδί μου-μου είπαν-να περάσεις καλά μερικές ημέρες εδώ εις τον καθαρόν αέρα, όπου η θεόπνευστος αύρα ημπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κίνδυνον επιμόλυνσης από καυσαέριο και δημοσιογράφους και να τα εύρωμεν εις αμοιβαία επωφελή βάση».
Δεν ήταν καθόλου σοφό κύριε σύντροφε Πρόεδρε ν’ αρνηθώ, τη στιγμή που ο Αντώνιος είχε ήδη εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ρίψει ένα «πιστεύω» και καπάκι ένα «πάτερ ημών» και υμών κύριε σύντροφε Πρόεδρε, μπροστά στο «Άξιον Εστί», ενώπιον  θεοσεβών ιερέων και κοσμικών που εφρόντισαν να διαδώσουν το γεγονός από στόμα σε στόμα, μιας και οι φωτογραφίες και οι γυναίκες (που είναι και οι δύο κουτσομπόλες) δεν επιτρέπεται να εξέλθουν και να εισέλθουν αντιστοίχως, εις την αποκαθαρμένη περιοχή.
Θεωρώ κύριε σύντροφε Πρόεδρε και θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σου επ’ αυτού, ότι η εκπήδηση από τον ανεξέλεγκτο λαϊκισμό στον ελεγχόμενο εθνικισμό στα πλαίσια της κοινής τους εθνολαϊκής καταγωγής θέλει τέχνην, κατάλληλον χρονισμόν και κατάλληλα timing tools και ζητώ συγνώμη δια τον Αγγλισμόν, κάρφον εις τα όμματα όσων συκοφαντών επιμένουν ότι δεν γνωρίζω την Αγγλικήν.
Ήτανε λοιπόν μοναδική η ευκαιρία να την έβγω εις τον Αντώνη μέσω ενός σιωπηλού δεκαλέπτου tet a tet με το «Άξιον Εστί», κρίνοντας ότι επειδή ο «λόγος»  ενός δεξιού είναι κατώτερος της «σιωπής» ενός αριστερού,  οι ενδεχόμενες απώλειες από τον χώρο του λαϊκισμού θα ήτο μικρότερες των αναμενομένων κερδών εις τον χώρο του εθνικισμού.
Τζόγος να γίνεται κύριε σύντροφε Πρόεδρε.
Εν ολίγοις, αφού είναι ολοφάνερο ότι έχω πιάσει ταβάνι στο ακροατήριο του λαϊκισμού, αξιοποιώντας και τη δική σας εμπειρία πρέπει να στραφώ στο ακροατήριο του εθνικισμού (δηλαδή του Αντωνίου), διότι αυτά όπως καλά γνωρίζουμε και οι δύο είναι τα ακροατήρια της αμάθειας, της αφέλειας και της εμπάθειας, του φόβου, της οργής και της αγριότητας εις τα οποία από κοινού ποντάρουμε.
Υμείς μεν εις το αρίφνητον ξανθό ορθόδοξο γένος, ημείς δε εις το αριθμητόν μελαγχροινό, χαμηλόκωλον αντίστοιχό  του.
Εις αυτά τα πλαίσια η επιστολή του παππού, εθεωρήσαμεν ότι θα ήταν μία καλή επικοινωνιακή κίνηση μή δηλωτική μεν της προθέσεώς μας αφού πρόκειται περί ταμάμ αριστερού παππού, αναγνωριστική δε της αποδοχής μας από όσους περιμένουν την εκπλήρωση της προφητείας ότι ο τελικός διασώστης μας από τους Δυτικούς στραγγαλιστάς  θα είναι το υμέτερον ξανθό γένος, οδηγούμενο από την στιβαρή χείρα αρχηγέτου εφάμιλλου του διαμετρήματός σας, ομού βεβαίως μετά της παναγιάς της οδηγήτρας.
Ακολούθησεν η πνευματική μου περισυλλογή εμπρός εις το «Άξιον Εστί».
Αν λοιπόν οι επερχόμενες δημοσκοπήσεις έχουν θετικό πρόσημο σκέπτομαι μήπως και του χρόνου τον Δεκαπενταύγουστο συρθώ γονυπετής, μεταξύ όλων των ψηφοφόρων,   το μονοπάτι που οδηγεί εις την θαυματουργή εικόνα της  Τήνου, ιδιαίτερα αν δεν έχουν ακόμα προκύψει εθνικές εκλογές.
Ξέρετε τώρα ποιάν εικόνα εννοώ κύριε σύντροφε Πρόεδρε:
Εκείνη που μετεφέρθη εις τας Αθήνας με αντιτορπιλικό, με τιμές αντίστοιχες του αγίου φωτός, ενώ το παγκάρι μετεφέρετο όπως πάντα δια της εγκοσμίας οδού κάποιας ιδιωτικής security.
Ειλικρινώς δικός σας
Κυνικός Αλέξιος ο επί του Όρους
Υ.Γ. Εάν και το σούρσιμο της Τήνου πάει καλά τότε η επόμενη επιλογή μου θα είναι να δηλώσω ότι η εκπαιδευτική μας μεταρρύθμιση θα πρέπει να γίνει υπό το πνεύμα του γνωστού Αρκά Γεωργίου Μυστριώτη (δες και το λήμμα Ευαγγελικά) υπέρμαχου της καθαρευούσης και ουχί αυτής της θλιβεράς μαλλιαρής που χρησιμοποιεί κάποιος γραφιάς της «Μεταρρύθμισης» ονόματι Θόδωρας Ζαρέτος.

Θεόδωρος Ζαρέτος-http://www.metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά