Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ : Ηρωισμός και αυτοθυσία !

Θα σχολούσε μία ώρα αργότερα, όταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά σε κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο.Ο Ματθαίος Μάντζιος ήταν αξιωματικός υπηρεσίας στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας το βράδυ της Παρασκευής και ανέλαβε επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς.Το δικό του κλιμάκιο έφτασε από τα πρώτα και ανέλαβε δράση στην οδό Ιπποκράτους. Η φωτιά είχε καταστρέψει ολοσχερώς το ισόγειο κατάστημα και είχε ήδη επεκταθεί στους ορόφους του τριώροφου κτιρίου. Ο Μάντζιος, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, κατάφεραν να σώσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε δώμα μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Οι καπνοί ήταν ήδη πυκνοί στους υπόλοιπους χώρους της πολυκατοικίας, όταν ο 33χρονος πυροσβέστης ενημερώθηκε ότι μία 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου. «Μην πας, θα καείς», πρόλαβαν να του φωνάξουν οι περίοικοι πριν τον δουν να χάνεται στους μαύρους καπνούς.
Ο αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος δεν τα κατάφερε... Αφησε την τελευταία του πνοή στο καθήκον. Νεκρή ανασύρθηκε και η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Ο ηρωικός πυροσβέστης γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με τον βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την πυροσβεστική οικογένεια, αλλά έστειλε κι ένα σημαντικό μήνυμα αυτοθυσίας και αλτρουισμού.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του αδικοχαμένου πυροσβέστη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα στις 4 το απόγευμα, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Ηπειρώτικα Λάρισας. Το παρών στο ύστατο χαίρε θα δώσουν οι συνάδελφοί του από τον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας, όπου υπηρετούσε ως αρχιπυραγός τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς επίσης οι ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Θα παντρευόταν σε έναν μήνα
Στη σύντομη ζωή του, ο Ματθαίος Μάντζιος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από τους συναδέλφους του. «Θα παντρευόταν σε έναν μήνα, μας είχε καλέσει όλους στον γάμο του», είπαν δακρυσμένοι, μην μπορώντας να πιστέψουν το τραγικό περιστατικό που τους στέρησε τόσο απρόσμενα έναν τολμηρό πυροσβέστη, έναν καλό φίλο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του, αλλά και η αρραβωνιαστικιά του. Ζήτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά