Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ «καίει» την υποψηφιότητα Καραμανλή

Το όνομα του Κώστα Καραμανλή έπεσε στην συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας από στελέχη της ΝΔ που ανήκαν σε ένα ευρύτερο κύκλο υποστηρικτών του πρώην Πρωθυπουργού όπως για παράδειγμα τον βουλευτή Κ. Βλάχο και όχι από άμεσους συνεργάτες του όπως ο Ευ. Αντώναρος που γνώριζαν καλά τις προθέσεις και τα σχέδια του.
Το όνομα του Κώστα Καραμανλή ακούστηκε όταν πλέον είχε αρχίσει να φθίνει η συζήτηση για την υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ
Η συζήτηση άνοιξε με προφανή στόχο να αναζητηθούν σύμμαχοι για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον
χώρο της Κεντροδεξιάς δηλαδή από την δεξαμενή των ανεξαρτήτων που προέρχονται από την ΝΔ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Βουλευτές του κόμματος όπως ο Γιάννης Πανούσης αρνούνταν να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την θέση που κατέχει επί 10 συναπτά έτη ο Κάρολος Παπούλιας.

Πρόσωπο από κεντροδεξιά

Μειώθηκαν σημαντικά οι πιθανότητες να μπει στην κούρσα διαδοχής του Κάρολου Παπούλια με αξιώσεις ένα πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς οι ασκήσεις για την συλλογή των 180 ψήφων που θα αναδείξουν τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, γέρνουν προς τον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή φαντάζει ακόμα και σήμερα σε παράγοντες και κύκλους της Συγγρού, ως ιδανικό για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού θα συσπείρωνε το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ καθώς και τους ΑΝΕΛ. Παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τη ΝΔ ή τους ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με το όνομα Καραμανλής για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή φαντάζει ακόμα και σήμερα σε παράγοντες και κύκλους της Συγγρού, ως ιδανικό για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Όμως το όνομα του Κώστα Καραμανλή φαίνεται ότι περιλαμβανόταν στα σχέδια και τις εν δυνάμει προτάσεις που θα μπορούσε να ρίξει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν άμεσα οι εκλογές τις οποίες εκτιμάται ότι θα κέρδιζε και κατόπιν ακολουθούσε η εκλογή του ΠτΔ. Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τέλη Αυγούστου άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για ενδεχόμενες συνεργασίες ενώ κληθείς να σχολιάσει τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε πως «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι γνωστές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πολιτικές του θέσεις και από το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που εκπέμπει».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ καίει το όνομα Καραμανλής

Από τον χώρο της ΝΔ όσοι προωθούν το σενάριο για τον Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της ΝΔ δεν εκτίμησαν σωστά τον παράγοντα ΠΑΣΟΚ που αντιδρά σύσσωμο απέναντι σε αυτήν την επιλογή. Τον τελευταίο καιρό που αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που έφερναν τον πρώην πρωθυπουργό ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωση απάντηση στον Πρωθυπουργό κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι κινούνται σε σύμπνοια και πως δεν μιλούν για τον πραγματικό υπαίτιο της κρίσης που ήταν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα μιλήσει στην ώρα του.
Υπήρξε τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς
Ακολούθησε χτες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος σε ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε η Herald Tribune στην Αθήνα υπέδειξε την περίοδο της πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή ως υπεύθυνη για την οικονομική κρίση και τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. «Παράδειγμα της διασύνδεσης πολιτικής και οικονομικών κρίσεων στην Ελλάδα», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σημίτης «υπήρξε η τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς».
Συνεχίζοντας ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε: «Κατά την πενταετία αυτή μόνο οι δαπάνες του δημοσίου για αμοιβές αυξήθηκαν συνολικά κατά 4,5% δισ. σε σχέση με την αύξηση της προηγούμενης οκταετίας χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες εισπράξεις. Ήταν μία από τις αιτίες του εκτροχιασμού».
Από την πλευρά του επίσημου ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή γιατί δεν αποτελεί μία συναινετική λύση που θα μπορούσε να ενώσει το Έθνος. Από την άλλη πλευρά ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, έχει δηλώσει επισήμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καραμανλή.
Μετά τις θετικές αναφορές του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πανου Καμμένου στη ΔΕΘ για τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μόλις χτες ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ούτε τον Κ. Καραμανλή προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι για το πρόσωπο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους, η πλάστιγγα γέρνει προς μία προσωπικότητα που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και πως το όνομα «Καραμανλής» καίγεται από την ΝΔ με στόχο να εμφανιστεί ένα άλλο όνομα από τον χώρο σε λίγο καιρό.
 http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά