Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κοινή η μοίρα τους

Φυσικά και πρέπει να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η δουλειά του. Και σε περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε είναι και υποχρέωσή του. Μόνο που όταν ένα κόμμα προσβλέπει με αξιώσεις στην εξουσία, καλό θα είναι να φροντίζει ώστε οι κινήσεις του να είναι τέτοιες που ναι μεν να αντιπολιτεύονται τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά να μην υπονομεύουν προκαταβολικά κι εκείνη που οι ίδιοι φιλοδοξούν κάποια στιγμή να σχηματίσουν.
Το γνωρίζουν, υποθέτω, ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του πως, είτε το θέλουν είτε όχι, η άνοδός τους στην εξουσία, αν και όταν γίνει, θα σημαίνει πως θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα του τόπου από εκεί που θα τα έχει αφήσει η υπό τον
Σαμαρά και τον Βενιζέλο συγκυβέρνηση. Και κοντά στον νου και η γνώση, που λέει και η παροιμία, όσο ευνοϊκότερη θα είναι η κατάσταση τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να είναι επιτυχημένη η διακυβέρνησή τους.
Ποια θα ήταν η ιδανική κατάσταση για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά να μην υπάρχει Μνημόνιο και οι όποιες υποχρεώσεις μας απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας να είναι ήσσονος σημασίας. Που, σε απλά ελληνικά, σημαίνει να αποδειχθεί η υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν επωφελέστερη για την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ξέρω ότι δεν αρέσει στους συριζαίους αυτή η προοπτική, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Μπορεί για τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι ευχάριστο ένα αποτέλεσμα που θα θεωρηθεί επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά αν το αποτέλεσμα αποδειχθεί δυσάρεστο, τότε τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε όλοι. Και στο «όλοι» περιλαμβάνεται και μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως, πολλά φαντασιώνονται ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, αλλά αν πιστεύουν πως υπάρχει περίπτωση να αποδειχθούν μαζί τους διαλλακτικότεροι οι εταίροι μας ή να υποκύψουν στις όποιες απειλές τους, τότε θα πρέπει να έχουν απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί, ας μη γελιούνται, καθετί που δεν το κερδίζει η σημερινή κυβέρνηση, το χάνει και η όποια μελλοντική. Από την οποία, μάλιστα, θα υπάρχουν και αυξημένες απαιτήσεις, διότι εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

3 σχόλια:

  1. Τι μαθαίνει κανείς όταν διαβάζει???
    ----------------------------
    Γνωρίζει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ,
    ποιός είναι ο Ζεϊμπέκ Χουσείν???
    - Αραγε γνωρίζουν ότι είναι δικός τους βουλευτής Ξανθης στη Θράκη???
    -Αραγε ποιός δίνει την βασική κατεύθυνση των ομιλιών που κάνουν οι βουλευτές προς τους πολίτες ???
    -Αραγε γνωρίζουν ,ότι ως επίσημος παραστάθηκε στην εκδήλωση που έγινε για τιμήσουν οι Μουσουλμάνοι -Ελληνες???- τον Κεμάλ Αττατούρκ ,εν όψει των 78 ετών, που συμπληρώθηκαν την 10η Νοεμβρίου, από τον θανατό του???
    -Αραγε γνωρίζουν ή συμφωνούν απόλυτα με το περιεχόμενο της ομιλίας του, που έγινε στην συγκέντρωση αυτή???
    -Ακούστε λοιπόν: -Είπε απ΄όσα θυμάμαι, ότι "η πορεία του Κεμάλ φωτίζει το δρόμο τους, κατευθύνει την πορεία τους και είναι τιμή τους να ενστερνίζονται το έργο του και να κατευθύνονται από την ίδέα για επανστατικούς αγώνες ".
    -Βέβαια τα παραπάνω είναι μια σύνοψη ή αν θέλετε η κεντρική ιδέα ,που αποκόμισα από την όλη ομιλία του, που διάβασα και κυκλοφορεί ευρέως (περισσότερα μπορείτε, όσοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε στο διαδυκτιο)
    -Αυτά αξιολόγήθηκαν από τον συνασπισμό και τον αρχηγό τους που ευελπιστεί να γίνει και πρωθυπουργός μας???
    -ΑΡΑΓΕ πώς αξιολογούνται από εμάς και όσους είναι έλληνες πολίτες ,ανεξαρτήτως θρησκεύματος???
    -΄Αραγε έαν είχε εκλεγεί στην Τουρκία Βουλετής ορθόδοξος ,στην περιφέρεια, που ζούν οι ελάχιστοι "ομοεθνείς μας"
    (δεν ξέρω ποιάς γενεάς να υπολογίσω ??),
    που έχουν την Τουρκική υπηκοότητα,κι είχαν την άδεια για συγκέντρωση με ομιλία π.χ για να τιμήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο(πράγμα απίθανο να είχε δοθεί άδεια)θα τολμούσε ο βουλευτής αυτός να πεί τα αντίστοιχα με αυτά του βουλευτή Ξάνθης για τον Ελ. Βενιζέλο !!!!!!!
    -ΑΡΑΓΕ πού θα βρισκόταν σήμερα???(μήπως θα τον είχαν φάει οι μαύροι λύκοι και δεν βρίσκαμε ούτε κοκκαλάκι του???)
    ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ(με διατριβές-διατριβών στα θέματα μειονοτήτων)κος Δημ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ , γεγονός που του κόστισε την έδρα του στην Ευρωβουλή,όταν η τότε υποψηφία Σαμπιχά διατυμπάνιζε ότι εκεί δηλ. στη Θράκη, όλοι νιώθουν Ελληνες ανεξαρτήτως του θρησκεύματος,κι ότι ενδιαφέρονται για την πατρίδα Ελλάδα,που θεωρούν μόνη πατρίδα τους!!!!
    -Κι αν θυμάμαι καλά!!!ο κ. Χριστόπουλος μας είπε μια αλήθεια ,που μόνο Ελληνας(παιδί του Μαλιακού)θα μπορούσε να την πεί για να μην ξεγελιέται ο λαός,από πολιτικάντηδες???
    ότι στη Θράκη,ως επί το πλείστον οι μουσουλμάνοι Ελληνες υπήκοοι ή μη, νιώθουν ότι είναι Τούρκοι πολίτες κι ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας???
    Δεν το ξεχνώ ,γιατί θα μπορούσαμε να ενδιαφερθούμε λίγο παραπάνω και να ζητήσουμε τη βοήθεια αυτών των ειδικευμένων επιστημόνων για την επίλυση αυτού του είδους πρβλημάτων,που μέρα με την μέρα γιγαντώνονται!!!
    -Κι αν κάποια μέρα δείτε στο Μαλιακό καμμιά κορβέτα τουρκική ή και κανένα υποβρύχιό τους ,μην απορρήσετε,μην φοβηθείτε!!!!!!!(έμαθα ότι για τις πέντα φώκιες που ζούν στα Λιχαδονήσια έρχονται!!!γιατί κι οι γειτονές μας Τούρκοι διεκδικούν την πατρότητα της φώκιας της Αλοννήσου λέει....)

    Η κλάψα της φώκιας της Αλοννήσου, που ζεί στον Μαλιακό και τον θεωρεί πατρίδα της.

    ΄"καλό απόγευμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, αλλα δυστυχώς ειναι μέλος ενός κόμματος που η αλήθεια δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο του. Οταν οι βολεμένοι και αποτυχημένοι του ΠΑΣΟΚ ειναι σημερα οι ουσιαστικοί κουμανταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν εχει ελπίδα πολιτικής επιβίωσης.
    Σημερα η αριστερα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να αποδείξει τις αξίες της και να προσφέρει στο τόπο.
    Μια αριστερα σύγχρονη, με ανοιχτά μυαλά με όραμα.
    Δυστυχώς λόγο συγκυριών καπηλεύεται απο ανίκανους πολιτικάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Δεν πίστευα,ότι θα διαβαζε κάποιος το σχόλιο της "κλάψας" και θα ανταποκρίνετο στην επιταγή της σημερινής και κρίσημης για τον τόπο μας πραγματικότητας: -ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ,ΑΤΑΛΛΑΞΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑ,ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ!! ακόμη κι αν προέρχονται από άτομα διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων, διότι όλοι γνωρίζουμε τα τρωτά σημεία μας και σίγουρα θέλουμε να διορθωθούν για το καλό του τόπου μας!!!
    -Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την εμπεριστατωμένη σκέψη σας,που θελήσατε να την μοιραστείτε !!!
    -Και σίγουρα προχωρώ σε σκέψειες(όχι που θα γλυτώνατε έ!!!) κι απορίες,που άμεσα γεννούνται σε νοήμονες πολίτες μιάς χώρας, που νιώθω ότι κατασπαράσσεται, έξωθεν και έσωθεν ενίοτε,λοιπόν:
    -ΑΝ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ-,ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ,που μόνο να καπηλεύονται θέλουν την οποιαδήποτε θέση εξουσίας για να βρίσκονται στην επιφάνεια:
    - ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ,ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ θεωρούν ευκταίο στο εγγύς μέλλον???
    -Ή ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ,
    θα μπορούσαμε να ελπίζουμε???
    - Εμείς οι πολίτες πώς θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη ,πέραν των κομματικών,για να δουλέψουμε χωρίς τους καθημερινούς διαξηφισμούς που μας φθείρουν???
    -Εδώ η χώρα καίγεται κι εμείς ψαχνόμαστε ακόμα στη βάση των κομματικών πυρίνων,την ώρα που θα έπρεπε οι ειδήμονες του κάθε τομέα να έχουν στρωθεί στην δουλειά και να εκδίδουν προγράμματα επαναθεμελίωσης του κράτους!!!
    Πιστεύω ότι μόνον έτσι θα μπορούσαμε ν΄ατενίζουμε το μέλλον με το κεφάλι ψηλά κι εμείς ο απλός λαός,που πράγματι δουλεύει πολύ μα πάρα πολύ κι έχει άξιο νεανικό δυναμικό στο πυρήνα του!!!κι ας μη του το αναγνωρίζουν, προκειμένου, ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΆ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΥΠΝΑ", ΟΛΟΙ ΟΙ "άνευ ενσήμων κάθε είδους..... πολιτηκάντηδες πολιτικοί"???

    "καλό απόγευμα"

    "κλαψα gr."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά