Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο «σοφός» κ. Μελάς...

Ο Π. Μελάς είναι ένας... σοφός άνθρωπος. Μέχρι χθες, είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα. Χθες καταψήφισε, αλλά αυτό που τον κάνει... σοφό, είναι το σκεπτικό αυτής της καταψήφισης: «Είχα πει πως κατά 80% θα ψηφίσω Πρόεδρο. Σήμερα ήμουν στο 20%. Παραμένω προς θετική κατεύθυνση». Και πρόσθεσε ουσιαστικά πως στις επόμενες ψηφοφορίες θα πάει με το 80% και θα ψηφίσει τον Δήμα!
Αν κάποιος ξένος δημοσιογράφος παρακολούθησε χθες τη σκέψη ενός Έλληνα βουλευτή όπως ο κ. Μελάς, ενός ανθρώπου ο οποίος μάλιστα εκλέγεται για πολλά χρόνια βουλευτής (τον ψηφίζουν δηλαδή χιλιάδες ανθρωποι), προφανώς και θα κατάλαβε γιατί αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου. Ο κ. Μελάς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενός
Έλληνα επαγγελματία πολιτικού. Πολιτικάντης έως εκεί όπου αρχίζει ο παραλογισμός. Αναρωτιέμαι πώς το σκέφτηκε. Σήμερα ψηφίζω το 20% και τις άλλες φορές το 80%. Απίστευτη λογική από έναν ανθρωπο ο οποίος επηρεάζει τις τύχες μας. Και ο οποίος, πολύ πιθανόν, να νιώθει ότι αυτό που είπε και έκανε, αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη και σκέψη.
Προφανώς δεν είναι ο μοναδικός. Αλλά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα. Στην κατηγορία του μπορούμε να προσθέσουμε πολλά ονόματα. Τον Καμμένο, που δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να  εγκαταλείψει τη χώρα», διάφοροι ψεκασμένοι που προέρχονται από τη δεξιά αλλα τώρα νιώθουν αριστεροί, την Τζάκρη που ψήφισε τα μνημόνια αλλά ανακάλυψε πως τελικά ανήκει κι αυτή στην αριστερά (η οποία την υιοθέτησε!), τον Μητρόπουλο που θέλει να στείλει τη μισή κυβέρνηση στο Ειδικό δικαστήριο, τους νεοναζί που μετέχουν στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (σουρεαλιστικό), κάποιους ανεξάρτητους οι οποίοι λες και ντρέπονται να ψηφίσουν αυτό που ουσιαστικά θέλουν κ.ο.κ.
Ανεξάρτητα της αναγκαιότητας ή μη για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα αν κρίνονται ή όχι αναγκαίες οι πρόωρες εκλογές, είναι τραγικό η τύχη μιας χώρας να κρίνεται από τέτοιους ανθρώπους. Οι οποίοι προφανώς και εκφράζουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας...
Γ. Παντελάκης-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά