Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Προέχει η αλήθεια

Ούτε οι επιθέσεις εναντίον του Στουρνάρα με ξαφνιάζουν ούτε και οι ξαφνικές αγάπες με τον Προβόπουλο με εντυπωσιάζουν. Η γνώμη μου ήταν και παραμένει αυτή την οποία συχνά - πυκνά επαναλαμβάνω. Οτι το βασικότερο γνώρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καιροσκοπισμός και η ευκολία με την οποία αγκαλιάζει σήμερα αυτούς που κατηγορούσε χθες.
Ετσι φτάσαμε και στο ραντεβού του Τσίπρα με τον Προβόπουλο, ο οποίος όχι μόνο είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2012 για φιλομνημονιακή στάση, αλλά μέχρι και για διάπραξη «εθνικού εγκλήματος» έχει κατηγορηθεί από τον Λαφαζάνη. Είναι γνωστό, όμως, ότι
τέτοιες «λεπτομέρειες» που αναφέρονται σε ιδιότητες όπως «πολιτικό ήθος» και «συνέπεια» ποτέ δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο το θέμα μου δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι καιροσκοπικές επιδόσεις του. Είναι η στάση του Στουρνάρα κι αν θα έπρεπε να πει τα όσα είπε. Ή, για να κάνω κι ένα βήμα παραπάνω, το θέμα είναι αν και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να ενημερώνεται υπεύθυνα ο ελληνικός λαός για τις συνέπειες των δρομολογημένων πολιτικών εξελίξεων ή αν θα πρέπει να αποφασίζει έχοντας ως μοναδικό κριτήριο τη μία ή την άλλη κομματική προπαγάνδα.
Κι ακόμη, αν όπως υποστήριξε σε μία τηλεοπτική παρουσία του ο Λαφαζάνης, οι κίνδυνοι τους οποίους διαπιστώνει ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να γνωστοποιούνται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων και όχι και στην κοινή γνώμη.
Το 2009 ο Προβόπουλος εφάρμοσε τη συνταγή Λαφαζάνη. Στην πραγματικότητα έπαιξε συνειδητά το παιχνίδι του Καραμανλή και της ΝΔ, καλύπτοντας διά της σιωπής του τα ψευδή στοιχεία περί ελλείμματος δήθεν 6% που έστελναν οι νεοδημοκράτες στις Βρυξέλλες. Με τον τρόπο, όμως, αυτό δεν απέτρεψε μόνο ακόμη μία μεγαλύτερη εκλογική συντριβή της ΝΔ, αλλά συνέβαλε ώστε να μην υποχρεωθεί και το ΠΑΣΟΚ στην άσκηση από την επομένη της εκλογικής νίκης του μίας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, που σίγουρα θα απέτρεπε ή θα περιόριζε σημαντικά τις περιπέτειες στις οποίες μπήκαμε από κάποια στιγμή και μετά.
Συνήθως η αλήθεια δεν είναι ευχάριστη. Αλλά αν θέλουμε υπεύθυνους πολίτες, τους την οφείλουμε.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά