Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

...Και καυγάς Τσίπρα-Ζωής

Το κλίμα πέριξ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι εξόχως βαρύ.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επικρατεί από καιρό έντονη ενόχληση για τη στάση και τις πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής σε σειρά θεμάτων ( ο Νίκος Φίλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί επανειλημμένως να "μαζέψει" δια ανακοινώσεων το φλερτ της με τη Χρυσή Αυγή), ενώ δεν είχαν περάσει απαρατήρητες οι "αντιρρήσεις" και η κριτική της σε κάθε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το "αντάρτικο" που έστησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην Κυβέρνηση με την άρνησή της να καταθέσει στην ΤτΕ τα αποθεματικά του ταμειου της Βουλής, γεγονός που όταν της το "υπενθύμισε" την
περασμένη εβδομάδα ο Γ. Δραγασάκης σε κοινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία, η πρόεδρος της Βουλής αφενός αρνήθηκε να τα παραχωρήσει αφετέρου άστραψε και βρόντηξε εναντίον του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Η χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο όμως έγινε παρουσία του Α. Τσίπρα ο οποίος κατά πληροφορίες επέλεξε την οδό της μετωπικής σύγκρουσης με τη βουλευτή του, θέτοντας το θέμα των αποθεματικών της Βουλής, αλλά και όχι μόνο. 
Η κ. Κωνσταντοπούλου δέχθηκε και πυρά από τους άλλους παριστάμενους -πέραν του πρωθυπουργού- και αντέδρασε μάλλον έντονα πυροδοτώντας σφοδρή ένταση ανάμεσα στην ίδια και τον Αλέξη Τσίπρα.
Χαμηλώνει τόνους το Μαξίμου
Το Μαξίμου, επιχειρεί πάντως  να "χαμηλώσει" τους τόνους, καθώς κύκλοι του διαμήνυαν ότι : "Η ατμόσφαιρα δεν είναι αυτή που περιγράφεται" καθώς και ότι: "Δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου". 
Υπενθυμίζεται πάντως ότι την πρόεδρο της Βουλής είχε αδειάσει κατά τη διάρκεια του Briefing τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς εάν η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έχει ή δεν έχει θεσμική υπόσταση  ( όπως είχε ισχυριστεί η πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ), απάντησε ότι προφανώς και έχει, καθώς αποτελεί κοινό ανακοινωθέν των υπουργών οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup και δεσμεύει όλες τις πλευρές.
Εκρηκτικό το κλίμα
Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζουν εν γένει όμως στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη του "σαλπίζουν" με καθημερινές δηλώσεις τους το μήνυμα της ρήξης και της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Στο σκηνικό τούτο εμφιλοχώρησε προκαλώντας αίσθηση και η δήλωση του γραμματέα του κόμματος Τ. Κορωνάκη, πως η 13η σύνταξη που αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, μετατίθεται για το ...2016. 
Παράλληλα, μέλη της Κ.Ε του κόμματος ( Γ. Μηλιός -Σ. Παπαδογιαννη) σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποίησαν μίλησαν για την ανάγκη της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και της εφαρμογής του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Το εσωκομματικό τερέν μεταφέρεται πλέον στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ...αποφανθεί για την -επιδιωκόμενη- συμφωνία.
 Νίκη Ζορμπά-capital.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ
    Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ
    ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά