Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για Τσίπρα: Ο Πολ Μέισον προβλέπει διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση Βαρουφάκη!

Δραματικές εξελίξεις στο συνονθύλευμα της Κουμουνδούρου, προβλέπει  ο αριστερός δημοσιογράφος του channel 4 Πολ Μέισον.
Συγκεκριμένα γράφει στο blog του πως το σενάριο της περιπέτειας της ευρωζώνης, θα έχει ως πιθανότερο τέλος τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραιτηθεί ο κ. Βαρουφάκης μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ανέντιμου» συμβιβασμού της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η
διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Αριστερή Πλατφόρμα να αποχωρεί.
n-PAUL-MASON-large570
Ο Τσίπρας θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και στελέχη της ΝΔ
Μετά από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει στήριξη και να συνεργαστεί με το κεντρώο Ποτάμι, αλλά και με κάποια στελέχη από τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και μία σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.
Συγκεκριμένα ο Πολ Μέισον γράφει:

Οι τρικλοποδιές από την Κωνσταντοπούλου
Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια με πρώτο και σημαντικότερο τη Ζωή Κωσταντοπούλου. Μάλιστα ο Πολ Μέισον υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος της Βουλής, με σπουδές στη Σορβόνη, βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση μέσω της πρωτοβουλίας της για τον έλεγχο του χρέους. Η παραδοχή της πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι «νομικό μας καθήκον», υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο, υποστηρίζει ο Mason.
Παράλληλα στο άρθρο του ο δημοσιογράφος σημειώνει τη σταδιακή μείωση του μέρους της ελληνικής κοινωνίας που τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ με κάθε κόστος, τονίζοντας πως και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

 
 http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά