Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πρόεδρε, Κώστα, τράβα μπρος

Όντως υπήρξε συνωστισμός κόσμου στην οδό Παναγή Κυριακού 21, στο γραφείο του Κ. Καραμανλή (φωτογραφία), για την ονομαστική του εορτή. Δεν γνωρίζω πώς το είδαν μερικοί, αλλά αυτή η παρέλαση διήρκεσε τρεις ημέρες: την παραμονή της εορτής, την ημέρα της εορτής και την επομένη της εορτής, έτσι όπως γιορτάζει η Εκκλησία τους αγίους. Και τα δώρα που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν λουλούδια, βιβλία, γλυκά, κομπολόγια και... γραβάτες. Κάθε φορά το ίδιο συμβαίνει, γεμίζει το γραφείο του με βιβλία και κομπολόγια. Του αρέσουν βεβαίως τα κομπολόγια, συχνά τα χρησιμοποιεί, αλλά τι να τα κάνει τόσο πολλά; Ο κ. Καραμανλής απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση με τους επισκέπτες του, οι οποίοι ήταν βουλευτές, πρώην βουλευτές, γαλάζια στελέχη αλλά και πλήθος κόσμου που έσπευσε να του ευχηθεί και να τον προτρέψει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Αυτός όμως, όπως το συνηθίζει, απλώς χαμογελούσε. Κερνούσε ταρτάκια (με φράουλες) και τρουφάκια, καφέδες και αναψυκτικά. Οσοι κατάφεραν να εισέλθουν στο γραφείο του διαπίστωσαν και πόσο πολλά τηλεφωνήματα είχε. Του τηλεφώνησαν άπαντες: από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, αλλά κανείς δεν γνώριζε αν του ευχήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Στον μόνο που τηλεφώνησε ο κ. Καραμανλής για να του ευχηθεί ήταν ο Κ. Μητσοτάκης.
Οι γλαδιόλες στον Μητσοτάκη
Την ίδια ώρα στο γραφείο του (επίσης εορτάζοντος) Κ. Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού κατέφθαναν η μία μετά την άλλη οι ανθοδέσμες με τις γλαδιόλες. Είχαν έρθει τόσο πολλές από όλη την Ελλάδα (και κυρίως από την Κρήτη) που ο Επίτιμος δεν γνώριζε πού να τις βάλει αλλά βρήκε λύση. Τις έδωσε στα παιδιά και στα εγγόνια του. «Τέσσερις οικογένειες γέμισαν με γλαδιόλες και τριαντάφυλλα» έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη. Το βράδυ έλαβε χώρα κλειστό οικογενειακό δείπνο στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Και αυτή τη φορά, όπως έλεγε, δεν του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί ο Αντ. Σαμαράς. «Ποτέ δεν μου έχει τηλεφωνήσει, γιατί να το κάνει τώρα;» είπε κάποια στιγμή. Του τηλεφώνησε μάλιστα την προηγούμενη ημέρα ο Πρ. Παυλόπουλος.
ΒΗΜΑτοδότης

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον αν μάθαινα,ότι τόσες κούτες με γλυκά και ανθοδέσμες που παρελάμβαναν,τις έστελναν το άλλο πρωϊ σε ορφανοτροφεία ή άλλου τύπου ιδρύματα(π.χ.ΚΑΠΗ, γηροκομεία κ.λ.π.),τα οποία μαθαίνω φανταστείτε!!! ότι λόγω έλλειψης κρατικών ή ιδιωτικών χορηγήσεων,υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού εργασίας κι από έλλειψη γάλακτος ακόμη! θα ήμουν πολύ υπερήφανη ως ελληνική ψυχή για τους εκάστοτε εορτάζοντες πολιτικούς μας!!!

    υ.γ.(αφιερωμένο αντί για απλά χρόνια πολλά)

    ΜΕΤΑΞΑ χωρίς ΑΣΤΕΡΙΑ***
    -------------------------
    Μεταξύ τους βέβαια αστεράτα Μεταξά!
    και για εμάς μόνο ξυνά κρασιά,
    για να χωνέψουμε μέτρα πικρά,
    που γνέθουν και ξεγνέθουν στα κρυφά, ηγέτες με περγαμηνές ως κι απόγονοι ή απολίτικα παιδιά,
    αυτών που τσιγκουνεύονται να στείλουν παραπέρα τα γλυκά!
    καθώς και τ΄άνθη,που ένας ληστής σε χρόνια δύσκολα μας τα έκανε γνωστά! σ΄εμάς τα ανθρωπάκια τα θνητά!
    που με γαρύφαλλο στ΄αυτί και εις το μάτι πονηριά, ρόζους στα χέρια,μελέτη με κεριά, τρανεύουμε τη χώρα μας σε μέρη ξενικά,
    για να παινεύονται στις πλάτες μας κάθε φορά,
    εκάστοτε πολιτικοί για τ΄ άνθη και γλυκά!
    που ίσως κάποιοι απλήρωτοι,του μεροκάμματου παιδιά,
    έστηναν ως καλλιτεχνήματα ακόμη και γλυκά!
    και άνθη σε ανθοδέσμες χωρίς συστήματα οπλικά μές στα κλαδιά! -πού να το ξέρουν τα έρμα τα παιδιά- ότι ευχαριστούν τους -μεταξά-, τους "δήθεν" εορταζοντες πολιτικά! για να μαζευουν στρατώνες τα άνθη και γλυκά!
    από ακοίμητους στρατώνες απλήρωτα εργαζόμενα της Ελλάδος παιδιά!

    "Η σοφία του Μαλιακού!
    όπως την αισθάνεται και την εκπέμπει η Τυτώ εδώ στο Μαλιακό!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά