Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο διπλός εφιάλτης

Ο οικονομικός εφιάλτης είναι δεδομένος. Και στο χέρι μας είναι να τον αποφύγουμε ή να τον ζήσουμε στην πιο ακραία έκφρασή του. Αλλά δεν είναι αυτή η μοναδική πλευρά της αδιέξοδης πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχει και ο ακραίος αυταρχισμός, μια απροκάλυπτα αντιδημοκρατική νοοτροπία, που αποτελεί πλέον καθοριστικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας της ηγεσίας και των όποιων κυβερνητικών στελεχών αποτολμούν μια δημόσια αναμέτρηση με τους υποστηρικτές του «ναι».
Δεν ξέρω ποια από τις δύο όψεις του δράματος είναι η εφιαλτικότερη. Από τη μια είναι η οικονομική εξαθλίωση κι από την άλλη ο ακραίος φανατισμός. Και η διαπίστωση πως όσο η πρώτη δείχνει να απορρίπτεται όλο και περισσότερο από την πλειονότητα του ελληνικού λαού, τόσο φουντώνει ο δεύτερος. Δεν είναι μόνο η απερίγραπτη Κωνσταντοπούλου που σέρνει τον χορό της συκοφαντίας, του ψεύδους, της διαβολής και της
χυδαιότητας με την εγκληματική ανευθυνότητά της να χαρακτηρίζει συλλήβδην «πέμπτη φάλαγγα», «ξενόδουλους» και «τρόικα εσωτερικού», «υπηρέτες της διαπλοκής και των οικονομικών συμφερόντων» όλους όσοι έχουν διαφορετική άποψη από τη δική της.
Εως ένα σημείο το φαινόμενο ήταν γραφικό. 'Η ακόμη και διασκεδαστικό. Από πιτσιρικάς γελούσα πάντα με τα διάφορα ψώνια που διακατέχονταν από την ψευδαίσθηση πως «εγώ είμαι και κανένας άλλος». Το ξεπεράσαμε, όμως, το στάδιο αυτό. Και το κακό γενικεύθηκε. Τα όσα βλέπω να συμβαίνουν με τρομάζουν. Με φοβίζουν το μίσος, η χυδαιότητα, η απόρριψη της διαφορετικής άποψης, η άρνηση ενός στοιχειωδώς ψύχραιμου διαλόγου, η κατάχρηση της όποιας εξουσίας έχει ο καθένας τους.
Και ο εύκολος στόχος είμαστε οι δημοσιογράφοι. Απλώς και μόνο επειδή κάνουμε τη δουλειά μας ελέγχοντας και όχι γλείφοντας την εξουσία. Επειδή ρωτάμε τα αυτονόητα και δεν αρκούμαστε στα «έτσι γουστάρω» του κάθε Λαφαζάνη, στα φληναφήματα του κάθε Φίλη, στην καραμέλα που παπαγαλίζει ο κάθε Παππάς, ο κάθε Κορωνάκης και ο όποιος άλλος κοινωνικά και επαγγελματικά ανύπαρκτος επιδιώκει την ανάδειξη και το βόλεμά του μέσα από την κομματική δράση του.
Οταν όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι εχθρός της πατρίδας, πουλημένος και προδότης, τότε είναι πολύ απλό τι είσαι εσύ.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά