Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Όλα εδώ πληρώνονται

Φαίνεται πως έφθασε η στιγμή που τα ψέματα τελειώνουν και όσοι κρύφτηκαν πίσω από αυτά θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους και να υποστούν τις συνέπειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ικανοποιήθηκε από το βολικό ψέμα στο ερώτημα του Δημοψηφίσματος και χαρωπά, σχεδόν μαζοχιστικά, έκανε την επιλογή της. Σεβαστή απολύτως η ετυμηγορία αλλά και οι παρενέργειές της, καθώς δωρεάν πιάτο στον γνωστό κόσμο δεν σερβίρεται. Η αναμέτρηση με την πραγματικότητα μόλις άρχισε, καθώς ο μύθος του τελευταίου εξαμήνου για άλλο δρόμο και άλλες μαγικές λύσεις κατερρίφθη σαν χάρτινος πύργος και σήμερα είναι η μέρα (προφανώς και η νύχτα) της αποκάλυψης για εκείνους που παραπλάνησαν υποσχόμενοι καλύτερες λύσεις.
Ο πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο και το κόστος μιας σύγκρουσης με την Ευρώπη και τώρα τρέχει να μαζέψει τα
κομμάτια της διάλυσης μήπως και την ύστατη ώρα καταφέρει να συγκινήσει τους εταίρους να μας κρατήσουν στο ευρώ. Η εντολή και η ευθύνη τού ανήκουν απολύτως. Οφείλει να φέρει συμφωνία και μάλιστα καλύτερη από εκείνη που απέρριψε πριν από δέκα μέρες. Πρόκειται για μια άλυτη εξίσωση, αφού τα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα έχουν πλήρως ανατραπεί και πρακτικώς μοιάζει αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη.
Προφανώς θα προστεθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα και αυτά που απέρριψε θα μοιάζουν με χάδι. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει εκτός από την ψήφο των πολιτών και την ανοχή των κομμάτων να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση και άρση του αδιεξόδου που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του και στη χώρα. Αν εννοεί ότι επιδιώκει συμφωνία, οφείλει να την κλείσει απόψε, διότι αύριο θα είναι πολύ αργά και κανείς δεν θα είναι σε θέση να τον υπερασπισθεί μόλις ξεσπάσει η καταιγίδα της καταστροφής.
Το εσωκομματικό του πρόβλημα το μετέθεσε μία φορά στην κοινωνία και δεύτερη δεν υπάρχει, ας το λύσει όπως νομίζει. Η δοκιμασία και η διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά της εσωκομματικής ισορροπίας.
Αν πάλι όλα αυτά ήταν θέατρο και επικρατήσουν οι θιασώτες της δραχμής, θα έχει κάνει ένα έγκλημα σε βάρος του τόπου και δεν πρόκειται να του συγχωρηθεί ποτέ. Ολα εδώ πληρώνονται και μάλιστα τοις... μετρητοίς.
Παν. Λαμψίας-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά