Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μπλα μπλα και IOU στην τσέπη

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έπεισαν τον ελληνικό λαό, ύστερα από έξι μήνες παλινωδιών και απροκάλυπτων ψευδών, ότι είχαν ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής, που μόλις τον Ιανουάριο τους είχε προσφερθεί απλόχερα, για να διαπραγματευτούν μια καλύτερη συμφωνία.
Το ρίσκο που πήρε για την ίδια τη χώρα ο κ. Τσίπρας ήταν τεράστιο και οι συνέπειες της επιλογής του είναι ορατές: στην καταβαράθρωση της οικονομίας, του τουρισμού, του εμπορίου, της καθημερινότητάς μας. Στην αποσταθεροποίηση μιας κοινωνίας την οποία το δημοψήφισμα άφησε βαθιά διχασμένη. Στις τράπεζες υπό κατάρρευση με κόστος, το οποίο θα πληρώνουν οι επόμενες δύο και τρεις γενιές Ελλήνων. Ο ελληνικός λαός πίστεψε και
πάλι τον κ. Τσίπρα: ότι το δημοψήφισμα έγινε για να τον βοηθήσει να κλείσει σε ένα 48ωρο τη συμφωνία με τους δανειστές. Με τη σιγουριά ότι την Τρίτη το πρωί οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα σφουγγαρίσουν και θα γυαλίσουν τα γκισέ των τραπεζών, θα ανοίξουν τα υποκαταστήματα, θα περιμένουν τους πελάτες, συνταξιούχους, καταθέτες, επενδυτές και όλα καλά.
Οι θυρίδες ήταν η απρόοπτη γκάφα της κ. Βαλαβάνη που εκστόμισε το σκοτεινό σχέδιό του να μη γλιτώσει κανένας Ελληνας αποταμιευτής από τη δαγκάνα του «κουρέματος» αποταμιεύσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, υπέρ της εθνικοπατριωτικής (και εθνικοσοσιαλιστικής, λόγω Καμμένου και Χρυσής Αυγής) αντίληψης περί οικονομικής... εξυγίανσης.
Ο ελληνικός λαός προσέφερε ισχυρότατη εντολή στον κ. Τσίπρα, ακόμη κι αν δεν κατάλαβε καν σε ποιο ερώτημα απάντησε, να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για μια καλύτερη συμφωνία εντός των προσεχών ωρών, η οποία θα αποδεικνύει ότι άξιζε τον κόπο και τον πόνο όλη αυτή η πρωτόγνωρη καταστροφική δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός.
Οι Ευρωπαίοι πάντως διαβάζουν εντελώς διαφορετικά την πραγματικότητα απ' ό,τι ο κ. Στρατούλης και ο κ. Λαφαζάνης. Ο κ. Τσίπρας, όσο κι αν αναζητεί συνενόχους σε Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών, δεν έχει κανένα πλέον άλλοθι. Οφείλει να αποδώσει άμεσα λογαριασμό. Τι ζήτησε, τι του έδωσαν, τι κέρδισε. Το Μπλα Μπλα Δημοκρατία δεν έχει καμία πρακτική αξία. Μετράμε όχι ημέρες, παρά μόνο ώρες. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ο ίδιος το τελεσίγραφο και τον πήχη στον εαυτό του και στη χώρα. Εκεί θα κριθεί και όχι στα πανηγύρια για τη νίκη τού «όχι». Ούτε στα κουρελόχαρτα που σχεδιάζει να μας μοιράσει αντί μισθών και συντάξεων ο Βαρουφάκης.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά