Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Περί συνεργασιών

Φυσικά και έχει δίκιο ο πρωθυπουργός όταν υποστηρίζει ότι στις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να συμπαραστέκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβερνητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κι αυτό παρόλο που ο ίδιος ουδέποτε επέδειξε διάθεση συνεργασίας ή συμπαράστασης όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ήταν άλλοι εκείνοι που πάσχιζαν να βρουν λύσεις στα προβλήματά μας.
Οταν, όμως, θέλεις συνεργασία τη ζητάς. Και μαζί της ζητάς και τη γνώμη του άλλου. Πώς τα βλέπει, πού συμφωνεί ή διαφωνεί, τι νομίζει ότι θα πρέπει να γίνει. Συνεργασία και συμπαράσταση δεν σημαίνει εξουσιοδότηση εν λευκώ για να κάνεις ό,τι κατεβάσει η κούτρα σου κι ο άλλος να έχει ως μοναδικό δικαίωμα να κουνάει καταφατικά τη δική του.
Αλλά ο πρωθυπουργός έτσι την εννοεί τη συνεργασία. Αλλωστε, όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι με
τους «άλλους» και σε βάρος του λαού και του τόπου. Κι όταν λέμε για «άλλους», εννοούμε όποιον λάχει. Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ήταν με τη Μέρκελ και τα μνημόνια που τότε ήταν κακά και ολέθρια, αλλά τώρα εξαγνίσθηκαν στη συριζαϊκή κολυμβήθρα. Η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης είναι ουρά της ΝΔ επειδή συμβαίνει να έχουν την ίδια άποψη για το τι ψηφίζουν και τι απορρίπτουν, αλλά τότε ουρά της ΝΔ ήταν κι εκείνος όταν από κοινού με τον Σαμαρά υποδύονταν τους αντιμνημονιακούς ή και συνοδοιπόρος της Χρυσής Αυγής όταν και οι δύο προπαγάνδιζαν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.
Δυστυχώς οι ψευδαισθήσεις δεν διαρκούν πολύ. Κι ο πρωθυπουργός θα ‘πρεπε να το ξέρει. Αλλωστε, μόλις πριν από οχτώ μήνες υποδυόταν τον πορθητή των Βρυξελλών και τον εξολοθρευτή του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού κατεστημένου και τελικά βρέθηκε κολλητός, ομοτράπεζος και παρακοιμώμενός τους. Και στις εκλογές μ’ ένα τσουρούτικο «35% και κάτι» επικράτησε και σαν μονόφθαλμος από μια παρέα τυφλών επελέγη, μια και η 7μηνη κυβερνητική θητεία του συνετέλεσε ώστε να τον εγκαταλείψουν 320 χιλιάδες ψηφοφόροι.
Α, και κάτι τελευταίο. Τις δηλώσεις της Χρυσοβελώνη τις πληροφορήθηκε; Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν εφεξής κατά συνείδηση. Ετσι είπε. Που σημαίνει ότι γρήγορα τον βλέπω τον Τσίπρα να ξαναπέφτει στην ανάγκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Ναι, και του Λεβέντη.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-έθνος

2 σχόλια:

  1. μειωσαν τον αριθμο των νεοσυλλεκτων του νοεμβριου γιατι δεν εχουν τις απαιτουμενες στολες κι αυτοι χαχανιζουν μαζι με τον ακροδεξιο καμενο. Τετοια ξετσιπωσια δεν εχει ματαυπαρξει. Ασε που εταξε ο πρωθυπουργος οτι θα αποκαταστησει τους μισθους στους ενστολους και συνταξιουχους. Το μαγαλυτερο αστειο που ακουσα. Φορεσαν τις στολες ολων των οπλων σημερα ο καθενας τους. Ο καμενος ειχε και τη γυναικα του να παρακολουθει την ασκηση παρμενιων και ενθουσιαστηκε. Σε αλλες εποχες θα βουιζε ο τοπος αν γινονταν αυτα. Ο πρωθυπουργος βεβαια σαν παιδακι που ειναι επαιζε με τους διακοπτες του στρατιωτικου αεροπλανου. Τι ωραια, τι καλα. Λαε θα το μετανιωσεις αλλα θα ειναι αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχυσες καφε? Λεφτα θα παρεις. Σε εχεσε πουλι? Λεφτα θα παρεις. Πατησες σκατα? Λεφτα θα παρεις. Ψηψισες Συριζανελ? Κουραδια θα φας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά