Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στην κουζίνα!

Καθώς τελείωνα το προηγούμενο σημείωμα, άκουσα από το ραδιόφωνο ότι η κυρία Θεανώ, των μαρμελάδων και των γεμιστών του ελληνικού λαού, πρότεινε να δοθούν τα άδεια ξενοίκιαστα διαμερίσματα σε αστέγους και απόρους για να μείνουν σε αυτά. Την ίδια ώρα (φαντάζομαι θα το ήξερε η κυρία Θεανώ) η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει ανύπαρκτα έσοδα από ανείσπρακτα ενοίκια. Οπότε, αν ο ιδιοκτήτης του άδειου διαμερίσματος υποχρεωθεί να το γεμίσει με αστέγους, κατά κάποιο τρόπο εξισώνονται τα βάρη στην ιδιοκτησία και, έτσι, υλοποιείται η προϋπόθεση για την έλευση του σοσιαλισμού: η εξαθλίωση της μέσης τάξης.
Αν δεν το πίστευε απολύτως, αλλά το

είπε, επειδή αισθανόταν ότι με ένα τρόπο έδινε εξετάσεις εκείνη την ώρα ―μιλούσε με τον Δάσκαλο (του λαϊκισμού) Γεώργιο Παπαδάκη―, τότε η κυρία Θεανώ καλείται να επιστρέψει στη θέση όπου έταξε τον εαυτό της με τις πρώτες δηλώσεις της: στην κουζίνα! Παρότι είμαι βέβαιος ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει, είμαι εξίσου βέβαιος ότι λιγότερη ζημία θα κάνει εκεί...
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. καποτε η ιστορια θα γραψει για αυτα τα οχι μονο νουμερα αλλα και πειραγμενοι που κυβερνησαν αυτο τον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά