Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το Βατερλώ του ΕΝΦΙΑ

Δυο κυβερνήσεις έχει φάει μέχρι τώρα ο φόρος ακινήτων, και πάει να φάει και τρίτη, όσο εκείνοι που κυβερνούν, δεν διδάσκονται από τα λάθη των προκατόχων τους.

Ξεκίνησε ως χαράτσι και κατάπιε την δημοφιλία της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε οτι δεν μπορείς στην Ελλάδα της κρίσης, να επιβάλεις στον ιδιοκτήτη, να πληρώνει ενοίκιο για το ακίνητο που κατέχει.
Στην συνέχεια ο Σαμαράς το έκανε ΕΝΦΙΑ για να μην ομολογήσει, οτι διατηρεί τον φόρο που υποσχόταν οτι θα καταργήσει και κατέρρευσε και η δική του δημοτικότητα.
Αλλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματικά, τερμάτισε την πίστα...


Υποσχέθηκε οτι θα τον καταργήσει. Και την πρώτη χρονιά της διακυβέρνησής του, όχι απλώς τον διατήρησε, αλλά τον αύξησε κιόλας, μειώνοντας ταυτόχρονα τις δόσεις από εφτά σε πέντε.
Την δεύτερη χρονιά, ομολόγησε οτι όχι μόνο θα τον διατηρήσει κι άλλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να τον καταργήσει τουλάχιστον ως το 2033!!
Αλλά για να μας γλυκάνει, μας υποσχέθηκε οτι το 2016 θα επιταχύνει την εκκαθάρισή του φόρου ακινήτων για να τον πληρώσουμε σε πολλές, μικρότερες δόσεις, οπωσδήποτε περισσότερες από πέντε.

Για να παραδεχθεί τώρα, οτι επειδή το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών αποδείχθηκε παντελώς ανίκανο να επισπεύσει τις διαδικασίες, θα μας αναγκάσει να τον πληρώσουμε σε τέσσερις δόσεις και ταυτόχρονα με το “τσιμπημένο” φέτος εκκαθαριστικό της εφορίας, αλλά και με τις μειώσεις στις συντάξεις που υποτίθεται οτι δεν θα μείωναν και με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που διαβεβαίωναν οτι δεν θα καταργούσαν.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έρχεται, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις δόσεις αποτελεί την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι...Διότι έχουν προηγηθεί αυξήσεις στον ΦΠΑ βασικών προϊόντων, μια καταιγίδα έμμεσων φόρων και γενικώς μια βροχή μέτρων που μειώνουν κι άλλο, το όποιο εισόδημα έχει απομείνει σε κάθε οικογένεια.

Να το θυμηθούν λοιπόν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ο ΕΝΦΙΑ των τεσσάρων δόσεων, θα γίνει και το δικό τους Βατερλώ...    

Β. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. και καταργημένος από τον Τσίπρα μετά το σκίσιμο του μνημονίου βεβαίως-βεβαίως..
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ.Κ, εισαι σωστος αλλα ηθελα να τονισω το κακο που εκανε ο κ. Καθηγητης εκτος απο την πτωση της κυβερνησης που ανηκε και την καρατομηση του εκλεγμενου Προθυπουργου και Προεδρου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά