Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Άμεση ανάλυση: Το πραξικόπημα που δεν έγινε

Όλοι νομίζαμε ότι η περυσινή δήλωση κ. Πάνου Καμμένου ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό» (2.7.2015) -φράση που ειπώθηκε ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και ο οποίος δεν αντέδρασε- ήταν μια από τος μεγαλόστομες ανοησίες που κατά καιρούς εκτοξεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χωρίς να σκέφτεται. Όπως αποδεικνύεται όμως από την αφήγηση του κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (εκδ. Πατάκη), υπήρχε πραξικόπημα κατά της ελληνικής Δημοκρατίας εν εξελίξει. Σύμφωνα με το σχέδιο, που εκπονήθηκε κρυφίως κατ' εντολήν του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, και προδημοσίευσε η «Καθημερινή» (5.7.2016) «Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να
υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν».
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του κ. Γκαλμπρέιθ δεν περιλαμβάνουν σχεδιασμό για απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως γίνεται σε όλα τα πραξικοπήματα. Αλλά αυτό θα ήταν μια εξέλιξη που με ασφάλεια μπορούμε να εικάσουμε, αφού σίγουρα θα υπήρχαν διαδηλώσεις και ταραχές. Υπήρχαν πολλοί Έλληνες οι οποίοι έχουν καταθέσει στις τράπεζες ταχρήματά τους σε ευρώ και σύμφωνα με το σχέδιο θα κατείχαν πλέον «Νέες Δραχμές» με επαναπροσδιορισμένη από την κυβέρνηση ισοτιμία. Πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να βγουν αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους και να βροντούν -όπως στην Αργεντινή του 2001- τα κλειστά ρολά των τραπεζών, φωνάζοντας «θέλουμε πίσω τα λεφτά μας»; Και τι θα έκανε τότε η «επαναστατική» (τρομάρα μας!) κυβέρνηση μόλις ξεσπούσαν ταραχές; Συνήθως το ένα φέρνει το άλλο και η το άλμα στο άγνωστο σίγουρα θα κατέληγε σε λατινοαμερικανικό χάος σαν αυτό που ζουν σήμερα οι φουκαράδες της Βενεζουέλα.
Είναι ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει ο «προοδευτικός» καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας για το σχέδιο που συνέταξε υπό την σκέπη του κ. Βαρουφάκη. Και είναι εντυπωσιακή η αφέλειά του να μην κρύβει την απογοήτευσή του που το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο αυτό σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. Στο κάτω, κάτω της γραφής, όταν ο Μίλτον Φρίντμαν πήγε στην Χιλή απλώς έδωσε διαλέξεις και είχε μια συνάντηση με τον Πινοσέτ. Δεν ήταν δα και σύμβουλος στο πραξικόπημα του επαχθούς δικτάτορα. Βεβαίως όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Γκαλμπρέιθ, όταν τα πράγματα θα άρχιζαν να σκουραίνουν και ο στρατός στους δρόμους πραγματικά θα έπρεπε να επιβάλλει την τάξη, ο ίδιος θα αποποιείτο κάθε ευθύνη και μπορεί να κατήγγειλε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για δημοκρατική εκτροπή. Θα έδινε μια συνέντευξη από την ασφάλεια των ΗΠΑ και θα καταδίκαζε την δημοκρατική εκτροπή της Ελλάδας, η οποία βεβαίως δεν ήταν στα σχέδια του, είτε αυτά λεγόταν plan B, είτε plan X. Και η Ελλάδα θα έχανε και το δεύτερο -και πολυτιμότερο από την οικονομική ανάπτυξη- μεταπολιτευτικό κεκτημένο: την Δημοκρατία της. Ο δρόμος προς την Χούντα θα είχε ανοίξει με «προοδευτικές» ευλογίες...
 Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. http://nonews-news.blogspot.gr/2016/07/blog-post_975.html?m=1
    Οταν ο Παπανδρέου τον σουταρισε Όταν του κολλούσε σαν βδέλλα, κάτι κατάλαβε που το πήγαινε ο Τύπος αυτός ο απίθανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά