Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα

Σε συνάντηση του με 15 Έλληνες τραπεζίτες, δικηγόρους και στελέχη του City, σε κλειστό δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πιο σίγουρος από ποτέ εμφανίστηκε για το πρόγραμμα του αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι, οι εκλογές θα έλθουν εντός του
2017, ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Το δείπνο στο οποίο προσκλήθηκαν επιφανή μέλη της ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να «επανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη της Ελλάδας» στο εξωτερικό, προχωρώντας σε συγκεκριμένες κινήσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στους υπόλοιπους θεσμούς οι οποίοι πλήττονται βάναυσα το τελευταίο διάστημα.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το newmoney, σε ότι αφορά την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι με τους υφιστάμενους φόρους η οικονομία βαδίζει σε ύφεση και στη μη εκπλήρωση των στόχων σε ότι αφορά τα έσοδα. Είναι ξεκάθαρο, όπως είπε, ότι η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει με μείωση φόρων ώστε να δημιουργηθούν διαθέσιμα εισοδήματα για επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Ύστερα, λοιπόν, από δυο παρουσιάσεις στο Λονδίνο προς εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων- υπό την επίβλεψη της GoldmanSachs και της Deutsche bank- ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε στο αμιγώς οικονομικό πρόγραμμα (μείωση φόρων, ανάγκη επενδύσεων 100 δις. ευρώ – 100.000 θέσεις εργασίας ετησίως), αλλά υπενθύμισε ότι, η χώρα έχει ανάγκη ανασύστασης των θεσμών, προκειμένου να είναι ελκυστική για επενδύσεις και τοποθέτηση κεφαλαίων.
Για παράδειγμα, στη δικαιοσύνη πρέπει να εξασφαλιστεί ο σεβασμός στον ανεξάρτητο ρόλο από την εκτελεστική εξουσία καθώς παρατηρείται πληθώρα περιστατικών, όπου , η κυβέρνηση παρεμβαίνει σύμφωνα με τα συμφέροντα της.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι, αν δεν υφίσταται κράτος δικαίου και κανόνες ανταγωνισμού, δεν θα μπορέσουν να απελευθερωθούν οι δυνάμεις στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη – η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά 5-10 επιχειρηματικές οικογένειες.
Μ΄ άλλα λόγια, το κράτος πρέπει να βρίσκεται εκεί προκειμένου να εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση και πληροφορίες σε δυνητικούς επενδυτές. Μόνο τότε θα απελευθερωθούν οι δυνάμεις της καινοτομίας, της εργασίας – οι οποίες παραμένουν εγκλωβισμένες, δίχως να μπορούν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες. To επιλεγμένο κοινό των 15 Ελλήνων μελών της κοινότητας επικρότησε ιδιαίτερα τις θέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σ ότι αφορά τον ρόλο του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.
Εκτός από τα οικονομικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, αλλά προχώρησε και σε εκτιμήσεις σ ότι αφορά την πιθανότητα διενέργειας εκλογών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι «εκλογές δεν μπορούν να γίνουν ούτε πιο νωρίς, ούτε πιο αργά μέσα στο 2017».
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά