Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ο Γκάλμπρεϊθ επιβεβαίωσε ότι η μετάβαση στη δραχμή απαιτεί τανκς, όχι χορούς στο Σύνταγμα

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό εξαιρετικό ρεπορτάζ της Αριστοτελίας Πελώνη, στην Καθημερινή, σχετικά με το «Σχέδιο Β» που κατάστρωνε ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, μετά από σχετικό αίτημα του Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν. Κατόπιν θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων.
Νομίζω ότι πλέον κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει η μετάβαση στη δραχμή και τι ακριβώς απαιτεί μια τέτοια διαδικασία. Όποιος φανταζόταν ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν μια χαρούμενη βόλτα εθνικής αξιοπρέπειας στο Σύνταγμα, ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί πόσο λάθος έκανε.

Κατά λοιπά, είναι κάπως παρήγορο αυτό που επίσης ομολογεί ο Γκάλμπρεϊθ, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε τελικά ποτέ να τον ενημερώσουν για τα σχέδια τους, αν και παράλληλα είναι κάπως σοκαριστικό το ότι ένας πρωθυπουργός είχε επιτρέψει σε ένα μάτσο παρανοϊκούς να ονειρεύονται την έναρξη της παγκόσμιας επανάστασης από την Αθήνα... 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά