Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Θέαμα δίχως άρτον σε διχασμένη αρένα

Από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι εξουσίες προσέφεραν άρτον και θεάματα. Το συνοθύλευμα της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ άρτο δεν μπορεί να προσφέρει, άρα αρκείται στο θέαμα.

Δυστυχώς, εκεί οι επιλογές δεν είναι πολλές.Οι νύχτες της ΕΡΤ και τα κλαμπατσίμπανα τελείωσαν. Η εξουσία, όμως, θέλει να φαίνεται ότι, προσφέρει θέαμα. Και εκεί οι επιλογές είναι απεριόριστες. Άνοιξε τον κατάλογο ο υπουργός κ. Τόσκας και είδε ότι, δυο φυγόδικοι έκαναν τις διακοπές τους τον Αύγουστο- διότι αν έκαναν ληστείες τραπεζών όλο και θα έπεφταν σε κάποιον σύντροφο. Το θέαμα είναι διπλό σ αυτή την περίπτωση.
Απο τη μια επιτυχία στην δίωξη της τρομοκρατίας και απο την άλλη “υπερασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαίωματα”. Η ματσαράγκα δεν έχει όρια δηλαδή, ούτε τελειωμό.
Στην στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου επιστρατεύθηκε και

το θέαμα της “δίωξης” των επιχειρηματιών. Τι πιο εύκολο να πιάσεις έναν εφοπλιστή ( κ. Γ. Αλαφούζος ) ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογήσει 50 εκατ. ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια. Ούτε ο Γιώργος Σταθάκης δεν μπορούσε δεν θυμόταν το 1 εκατ. ευρώ και αθωώθηκε πανηγυρικά. Δέσμευση χρημάτων είχε πραγματοποιηθεί και στον κ. Δ. Κοντομήνα, αν δεν κάνουμε λάθος. Σ αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχουμε μόνο θέαμα για τον λαό, αλλά και ένα μήνυμα προς όλους. Το κράτος είναι κράτος και δεν μπορείς να το νικήσεις. Μόνο να το γρατζουνίσεις. Αυτό το γνωρίζουν καλά στο γκουβέρνο, αλλά και οι επιχειρηματίες νταραβερίζονται μ αυτό. Μπορεί να νικήσει στο τέλος το κράτος, αλλά το θέαμα θα τελειώσει.
Όσο για τον άρτο οι διχασμένοι Έλληνες που κοιτούν ( συχνά ) μόνο την βόλεψη τους, θα διαπιστώσουν αργά ή γρήγορα ότι, στην ζώη όλοι πάνε στο ”ταμείο”, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο. Μέχρι να επανέλθει, όμως, η συνοχή θα περάσουν χρόνια και πολλή προσπάθεια, ίσως μεγαλύτερη και απο αυτή που επιχειρεί η Ελλάδα για τα δάνεια. Άλλωστε τα δάνεια τελειώνουν όταν δεν πας εσυ στον τοκογλύφο, όπως γίνεται στα καζίνο. Όταν κάνεις ότι, είναι δυνατόν για να καταλήξεις  εσυ στο Σοϊμπλε ( Τσίπρας ) και του λες “υπερδάνεισε με για να αποκτάς την περιουσία”, τότε σίγουρα δεν φταίει ο τοκογλύφος.

Δ. Παφίλας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά