Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η πατέντα με τη Δικαιοσύνη

Και οι κρίνοντες κρίνονται. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στον χώρο της Δικαιοσύνης. Διαπιστώνει συγκεκριμένα ότι έχουν καταστήσει τη Δικαιοσύνη εργαλείο σκοπών και επιδιώξεων. Πολλοί πιστεύουν πλέον ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει δικαιοκρατία. Τα πράγματα αρχίζουν να προκαλούν γενικότερες ανησυχίες ακόμα και εντός του δικαστικού και του εισαγγελικού σώματος για το πώς χειρίζεται τη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση. Οι περιπτώσεις που καταγράφονται καθημερινώς, με ρυθμό πολυβόλου, όπως αναιρέσεις δικαστικών αποφάσεων, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων υποψηφίων καναλαρχών, ποινικές διώξεις εισαγγελικών λειτουργών, επιβολή πειθαρχικών μέτρων κ.τ.λ., είναι κραυγαλέες και μόνο με αυτές της εποχής Κουτσόγιωργα θα μπορούσαν να συγκριθούν. Υπάρχουν ορισμένες επίμονες και προφανείς συμπτώσεις. Οι προτεραιότητες φέρ' ειπείν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου συμπίπτουν με τις προαναγγελίες της κυβέρνησης που συνδέονται με τηλεοπτικές άδειες, την ίδια τη Δικαιοσύνη, τους εκδότες, τις τράπεζες κ.τ.λ.
Αυτή ακριβώς η κυβερνητική μέθοδος, της χρησιμοποίησης δηλαδή της Δικαιοσύνης ως εργαλείου για την αξιοποίηση κομματικών επιδιώξεων με σκοπό το γάντζωμα στην εξουσία, δεν συναντάται σε άλλες χώρες που είχαν αριστερή διακυβέρνηση, αλλά πρόκειται για μια καθαρά ελληνική πατέντα αριστερής εμπνεύσεως του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει τίποτε το δημιουργικό να επιδείξει. Ούτε υπερασπίζεται τα βασικά συμφέροντα των φτωχών, ούτε προσπαθεί να μειώσει την ανεργία, ούτε ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη, ούτε καν στοχεύει στη δίκαιη κοινωνική πολιτική. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η καταστροφή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, η αύξηση της ανασφάλειας και η στοχοποίηση των επιχειρηματιών. Ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ο οποίος θέλησε (για ευνόητους λόγους) να κρατήσει την ανωνυμία του, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν τούτο το διάστημα στη Δικαιοσύνη «πρωτοφανή και ανησυχητικά», τα οποία αγγίζουν τα όρια της αντισυνταγματικότητας. Είπε μάλιστα (και ίσως αυτό να είναι το σοβαρότερο) ότι οι πρόσφατες επιλογές στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης έγιναν με συγκεκριμένους πολιτικούς και κομματικούς στόχους. Και ήδη τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών γίνονται καθημερινώς ορατά.
BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά