Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η ψευδοκυβέρνηση του... βουνού

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που έχουν αποκτηθεί σε αυτή την κυβέρνηση που δύσκολα μπορούν να κοπούν. Να, πάρτε για παράδειγμα τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο (φωτογραφία) που έχει πάθος με τα ελικόπτερα. Οχι απλώς να επιβαίνει σε αυτά, αλλά και να τα πιλοτάρει. Και κυρίως τα στρατιωτικά ελικόπτερα. Ετσι, πήρε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και προσγειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Αθαμάνιο Αρτας για να συναντήσει εκεί τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα που χαλάρωνε στην πλατεία του χωριού μετά τα χορευτικά που έκανε την προηγούμενη ημέρα. Ο Πρωθυπουργός, έκπληκτος, πήγε αμέσως να τον προϋπαντήσει, ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που ήταν εκεί φώναζε ενθουσιωδώς «εδώ θα γίνει η κυβέρνηση του βουνού». Μια άλλη συνήθεια που δύσκολα και αυτή ξεπερνιέται είναι τα... κοντοσούβλια που όπου τα βρει τα «τσακίζει» ο κ. Τσίπρας. Ντελίβερι κοντοσούβλι στο Μαξίμου, ποικιλία από κοντοσούβλια (με χοιρινό, αρνί και μοσχάρι) στο χωριό του, όπου τα τίμησε (μετά τον χορό) δεόντως. Ηπιε και τσίπουρο, καθ' ότι στο Αθαμάνιο κοντοσούβλι χωρίς τσίπουρο είναι σαν χωριάτικη σαλάτα χωρίς κρεμμύδι. Και αφού έφαγε και τσούγκρισε τα ποτήρια του, αφού άκουσε τις «δοξασίες» των συγχωριανών του «μας έκοψες το ΕΚΑΣ, αλλά εμείς σε αγαπάμε, επειδή είσαι καλό παιδί» (και άλλα τέτοια) αποφάσισε να αποσυρθεί στον ξενώνα «Ελατόφιλος» για να ξεκουραστεί από την κουραστική ημέρα που πέρασε με τους συγχωριανούς του. Και επιπλέον να ηρεμήσουν λίγο τα αφτιά του από τις εκκλήσεις των κατοίκων του χωριού του: «Μη βάζεις άλλους φόρους, φτάνει».
Αλλά, ας επανέλθω στον ιπτάμενο υπουργό Αμυνας. Πήγαινε με το ελικόπτερο για έκτακτη επιθεώρηση στην 8η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και καθ' οδόν θέλησε να κάνει έκπληξη στον κ. Τσίπρα. Οι κάτοικοι του χωριού μόλις είδαν τον κ. Καμμένο μαζί με τον κ. Τσίπρα στο χωριό τους τον χειροκρότησαν και αυτόν. Ο κ. Καμμένος φαινόταν ότι ήταν μέσα στην καλή χαρά. Τόσο που πρότεινε στον κ. Τσίπρα να τον μεταφέρει στην Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το είχε ξανακάνει άλλωστε σε μια στρατιωτική άσκηση. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε δεύτερη φορά σε ελικόπτερο με χειριστή τον κ. Καμμένο και του είπε: «Ασε, Πάνο, θα πάω στα Γιάννενα και από εκεί στην Αθήνα με αεροπλάνο». Αλλά η παρουσία του κ. Καμμένου στο βουνό δίπλα στον Πρωθυπουργό άνοιξε την όρεξη ορισμένων κατοίκων αλλά και βουλευτών για νέα ρουσφέτια. Ζήτησαν, για παράδειγμα, να γίνει από τη ΜΟΜΑ ο δρόμος Τρικάλων - Αρτας...
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά