Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ – Παρασκευόπουλος: Δεν έχω την ίδια άποψη με τον Κυρίτση

Σκορποχώρι.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Κυρίτση, πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ μετά τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις διώξεις Σακκά και Σεϊσίδη ότι είναι φρονηματικού χαρακτήρα.

Ειδικά για τα περί διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία στις βασικές αρχές του κόμματος. Μπορεί να υπάρχει μια απόκλιση που δεν μας απομακρύνει από τις βασικες αξίες. Οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στον πολίτη στο έπακρο και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στο έπακρο».
Όταν μιλάμε για διώξεις
φρονηματικού χαρακτήρα αναφερόμαστε σε περίπτωση όπου κάποιος δεν έχει κάνει κάποια ποινκά κολάσιμα πράξη. «Οι δυο (Σακκάς και Σεισίδης) κατηγορούνται οτι έχουν κάνει κάποια πράξη και θα το κρίνει το δικαστήριο. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορώ να προδικάσω την κρίση του δικαστηρίου. Η δικαιοσύνη δεν απονέμει ταυτότητες φρονημάτων και ιδεών. Βρήκα στις δηλώσεις του κυρίου Κυρίτση κάποια σημεία στα οποία συμφωνώ και κάποια σημεία στα οποία δαφωνώ», είπε και ξεκαθάρισε:
«Διαφωνώ στο ότι δουλειά του κρατους είναι η νομιμότητα και δουλεια των κινημάτων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Είναι επίσης και η οριοθέτηση της βίας. Δεν έχω την ίδια άποψη με τον κύριο Κυρίτση. Πάντοτε θα πρέπει η δίωξη να στηρίζεται σε μια πράξη που έχει τελέσει κάποιος και αυτό προβλέπει η νομοθεσία μας».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απέφυγε να απαντήσει εάν η σύλληψη των δυο είναι επιτυχία της αστυνομίας. Ο κ. Παρασκευόπουλος κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις καταγγελίες του για παραδικαστικά κυκλώματα λέγοντας ότι την γενική διατύπωση θέσεων την θεωρεί άσκηση ελευθερίας.
 http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά