Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά

Στην ΔΕΘ ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο ο κ. Τσίπρας για να μιλήσει- ως είθισται- για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του τον επόμενο χρόνο. Μην περιμένετε ,ωστόσο, να ακούσετε τίποτα επί της ουσίας για το θέμα. Πέρα από τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών - παρά το ότι η διαδικασία μπορεί να ακυρωθεί από τα δικαστήρια.
Όμως για το μείζον θέμα της χώρας, την ύφεση της οικονομίας (που το δεύτερο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο) και την έξοδο της χώρας στην ανάπτυξη που όλο έρχεται κι όλο καθυστερεί δεν πρόκειται να γίνετε σοφότεροι.
Ούτε φυσικά για την τεράστια ανεργία που
συνεχίζει - 6 χρόνια μετά από το πρώτο μνημόνιο - να  ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο πολίτες, πόσο μάλλον για τις ξένες επενδύσεις που όλοι περιμένουμε αλλά κανείς δεν βλέπει να έρχονται.
Δυστυχώς οι διοικητικά ανεπαρκείς και οικονομικά άσχετοι  πολιτικοί που κυβερνούν σήμερα τη χώρα  ούτε τα αστεία προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου με βάση των οποίων επρόκειτο μέσα στο μήνα να εισπράξει η Ελλάδα 2,8 δισ ευρώ, δεν έχουν καταφέρει να συνυπογράψουν.
Εκ των οποίων σχεδόν 1,7 δισ ευρώ -για ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες- το περιμένει πώς και πώς η γονατισμένη και εξουθενωμένη αγορά .Για να πάρει μιαν ανάσα που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές ,τους εργαζόμενούς τους και προς τις τράπεζες για να αποφύγουν το λουκέτο και την μιζέρια που τους απειλεί καθημερινά.
Για τα υπόλοιπα  τα πιο δύσκολα και απαιτητικά ούτε λόγος. Αν δεν μπορείς να δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου πώς να κάνεις περίπλοκους ναυτικούς κόμπους - ψαλιδιές, οκτάρια και καντηλίτσες;
Αποτέλεσμα: τα έσοδα του προϋπολογισμού  είναι πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ  βρίσκεται σε νέο χαμηλό ρεκόρ,  οι αποκρατικοποιήσεις  έχουν βαλτώσει (με συνεχείς τρικλοποδιές και πανηγυρισμούς της εσωκομματικής αριστερής αντιπολίτευσης)κι οι ξένοι επενδυτές  βλέπουν την Ελλάδα με το κιάλι. Κι ο "κόφτης" παραμονεύει.
Κι αντί ο κ.Τσίπρας να βρίσκεται σε μόνιμο συναγερμό, αναλώνει το χρόνο του μεταξύ τηλεοπτικών αδειών, εγκαινίων έργων που έχουν κατά κύριο λόγο έχουν κατασκευάσει οι προηγούμενοι,  πολιτικών συναντήσεων με ξένους ηγέτες για τα μάτια του κόσμου και διχαστικών επιθέσεων ή ομιλιών με κύριο αντικείμενο τις κυβερνητικές επιτυχίες ανάταξης της οικονομίας που όπου νάναι έρχονται,  και τα προγράμματα στήριξης των μη προνομιούχων που οσονούπω δρομολογούνται.
Μ αυτά και μ αυτά ,τα δύο τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έγινε φτωχότερη  , μπούχτισε στο ψέμα και στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις , έκανε άλματα πίσω σε όλα τα σημαντικά θέματα ( παιδεία, υγεία , δημοκρατία, ασφάλεια, πολιτισμό) και περιμένει- όπως δείχνουν η μία μετά την άλλη όλες οι δημοσκοπήσεις - πότε ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει να κάνει εκλογές για να μας αδειάσει την γωνιά μπας κι η χώρα γυρίσει σελίδα.
Μάλιστα, για ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που είχε εναποθέσει τις ελπίδες της για καλύτερες μέρες στην αριστερή διακυβέρνηση, η πρώτη φορά Αριστερά αποδεικνύεται τόσο λίγη , απαρχαιωμένη,  και επικίνδυνη που είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί τελευταία φορά Αριστερά.  
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Γραφει ποιος ? Ο αιδρωτος λαικιστης κονδυλοφορος , ο Παπαδοπουλος , μια ακριδα της δημοσιογραφιας που ξερει να πηδα απο δημοσιογραφικο οικο σε οικο, εξυπηρετοντας τα βουλευματα των αφενταδων του! Ενα παιδι μεγαλωμενο με στοιχακια και ποιηματακια του μπαμπακα του που τον προωθησε και τον βοηθησε απο νωρις να γραφει γελοιοτητες !
    Μην περιμενετε νακουσετε κατι σωστο και αντικειμενικο απο τουτον τον κονδυλοφορο !
    Κονδυλοφορος ανγχωδης , με πολιτικη αντιληψη μπολιασμενη με το δηλητηριο του μισους γραφει υποχρεωτικα της Πυθιας τα παραληρηματα!!
    Δεν εκανε ο κ. Τσιπρας τιποτα γραφει για την ανεργεια και τα 2, 8 δις της Ευρωπης!
    Δεσμιος απο τις υποχρεωσεις και τα μικροπαθη του δεν μπορει να γραψει την αληθεια στο λαο μας ! Να πει για τον αγωνα που επιτελει ο κ.Τσιπρας ωστε να μην διογκωθει η ανεργεια , να μην γινουν απολυσεις, να μετριασθουν τα βαρη που θα βαρυνουν πιο πολυ τον καθε πολιτη, εχοντας φοντο βεβαια το τεραστιο χρεος το οποιο πηρε σαν παρακαταθηκη και βαρυ φορτιο απο τους προκατωχους του συνδιασμενο και με τις ασφυκτικες πιεσεις της Ευρωπης!
    Ποιος αλλος απο τον κ. Τσιπρα θα μπορουσε κατω απο τετοιες δυσμενεις συγκυριες να
    κυβερνησει τον τοπο μας??
    Σιγουρα οχι ο βουτυρακιας, ο βουτυροπεπες ο Κουλης, ο πηδηχτουλης γιος της Μητσοτακικης ηγεμονιας και πολυ λιγωτερο η αδελφουλα του που περασε απο καμποσα υπουργεια, αφινοντας κουτσουλιες πισω της και που με απεριγραπτη τεχνη καταφερνει και σημερα ακομα να εκμεταλευεται πολιτικα τον αδικοχαμο του ανδρα της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΑΣ ΤΑΙΣΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά