Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Επιχαίρει η εκδικητική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το μαύρο στα κανάλια και τις χιλιάδες απολύσεις

Αυτή είναι η αριστερά.
«Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;», αναφέρει προκλητικά -μεταξύ άλλων- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της εκδικητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.
Πιο συγκεκριμένα, η Γεροβασίλη ερωτώμενη για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έδειξε την
τεράστια απόσταση που τη χωρίζει από τα σκοτεινά μονοπάτια της διαπλοκής. «Αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας για θεσμικά κατοχυρωμένο καθαρό ορίζοντα στην ενημέρωση. Την υπεράσπιση του χαρακτήρα της ως δημόσιου αγαθού. Τη στρατηγική προσήλωσή μας στη διαφανή αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών προς όφελος του λαού μας», αναφέρει.
Είναι χαρακτηριστικός δε ο τρόπος που η Όλγα Γεροβασίλη επιλέγει να απαντήσει σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ρίχνει μαύρο στην ιδιωτική τηλεόραση» και ότι θα είναι υπεύθυνη για την απώλεια των θέσεων εργασίας. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν; Αν έχετε διαλέξει να μη συμμετάσχετε σε διαγωνισμό που αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, κάποιος άλλος πετά στο δρόμο τους εργαζόμενούς σας;», απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Την ίδια ώρα η ανεργία απειλεί περίπου 2.000 εργαζόμενους στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που δεν αδειοδοτήθηκαν (Mega, Star, Alpha, E).
Ήδη οι δημοσιογραφικές ενώσεις προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις μπροστά στο «τσουνάμι» των απολύσεων που συνεπάγεται το «μαύρο» που ρίχνει η κυβέρνηση στα τέσσερα κανάλια που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσω του ριάλιτι της δημοπρασίας που στήθηκε.
Ο χώρος των Media έχει πληγεί σε μεγάλο ποσοστό από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Στο διάστημα αυτό των 7 χρόνων, χιλιάδες δημοσιογράφοι έμειναν χωρίς δουλειά, ενώ πολλά Μέσα έβαλαν «λουκέτο», διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.
Όλα τα παραπάνω δεν ελήφθησαν υπόψιν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, με τον περιορισμό σε τέσσερις των τηλεοπτικών αδειών, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ στον χειρότερο εφιάλτη για έναν επαγγελματία, δηλαδή στην ανεργία.
Ο περιορισμός των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, κόντρα σε κάθε νόμο και λογική της αγοράς, θέτει αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας χιλιάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι ενεργοποιούνται ή συνεργάζονται με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της ομαλοποίησης του χώρου και ενώ η ανεργία στην Ελλάδα «καλπάζει» και παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη, επιλέγει να ρίξει «μαύρο» σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία συνέδεσαν το όνομά τους με την παρουσία της ιδιωτικής τηλεόρασης τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.
Προκλητική επίθεση στους δημοσιογράφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντιδρούσε και δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε απόλυση, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των δημοσιογράφων που εργάζονται στα κανάλια, κάνοντας λόγος για υπεράσπιση του κράτους δικαίου μέσα από τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών που «συνιστά ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας», εξαπολύει επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «όσο για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσοι κραυγάζουν υπέρ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, όσοι οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, με την πολιτική τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ας μην υποκρίνονται. Θυμόμαστε τη σιωπή τους όταν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολύονταν ή έμεναν επί μήνες απλήρωτοι».
Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το έκανε κι εδώ, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σταθμών, μίνιμουμ αριθμό θέσεων εργασίας, αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, σε έναν τομέα όπου η ασυδοσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο.
Πράγμα που ενόχλησε κάποιους σημερινούς καναλάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν».
Πάντως, μετά τις κατηγορίες για υποκρισία, η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να …«πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης».
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει το διαγωνισμό ως «αδιάβλητο και αντικειμενικό» και σημειώνει: «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κάνει ό, τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν θέλησαν, είτε δεν κατόρθωσαν, είτε δεν διανοήθηκαν καν να πράξουν.
Η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη ΝΔ, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ».
Στο Μαξίμου οι νέοι καναλάρχες
Την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν τη Δευτέρα οι τέσσερις νέοι καναλάρχες την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις από την πλευρά εκείνων που δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες.

Οι νέοι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.
Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός των αδειών.
 http://www.lykavitos.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΕΙ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ; ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η Κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ; ΠΕΡΙΜΑΝΟΥΜΕ (ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ) ΓΙΑΤΙ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΓΙΩΡΓΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά