Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

13 quotes εξωφρενικού σουρεαλισμού από την τελευταία συνέντευξη της Δανάης Στράτου

Η Δανάη Στράτου, ναι, η σύζυγος του θανάσιμα ερωτευμένου με τον εαυτό του τέως υπουργού οικονομικών, εξαιτίας των χειρισμών του οποίου περνάμε ό,τι περνάμε τώρα, αποφάσισε πως αυτό που μας έλειπε αυτή τη στιγμή είναι μια συνέντευξή της και, guess what, ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΕ, ΤΕΛΕΙΟ; Αυτά είναι τα 13 εξοργιστικότερα και συνάμα αστεία, η αλήθεια να λέγεται, σημεία της, που προτείνω να διαβάσετε ποζάροντας ανέμελοι στη βεράντα του διαμερίσματός σας στην Πλάκα, τρώγοντας μεζέδες:




…Ομολογώ πως ήταν ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς ότι, ενώ επί είκοσι χρόνια που δουλεύω δεν είχα πουθενά αναφερθεί ως κόρη ή σύζυγος κάποιου, ξαφνικά έγινα η γυναίκα του Βαρουφάκη. Είναι περίεργο αυτό. Δεν το περίμενα.
Πραγματικά απροσδόκητο να σου αποδίδουν αυτόν τον τίτλο, όταν μετά από είκοσι χρόνια που δουλεύεις, επιλέγεις να φωτογραφηθείς για τα περιοδικά στο πολυτελές σου σπίτι μαζί με τον νάρκισσο άντρα σου, όταν αυτός γίνεται υπουργός οικονομικών και κάνει διεθνές buzz. Ανεξήγητο εντελώς, το ξέρω.

Αν ήξερα τι θα ακολουθήσει, θα είχα προστατευτεί. Δεν είχαμε πλαίσιο υποστήριξης. Με τρόμαξε πολύ αυτό, δεν το αρνούμαι, ειδικά ως προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η τάση μου τότε ήταν απλώς να κρυφτώ
Δόξα τω θεώ, το εξώφυλλο του Paris Match φημίζεται για την απομόνωση που παρέχει. Ή αυτό θα ‘ταν ή το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI.

Ηταν τόσο έντονη αυτή η περίοδος. Επί έξι μήνες βασική μου προτεραιότητα ήταν να φτιάξω ένα σύστημα υποστήριξης για τον Γιάνη. Προτεραιότητά μου ήταν να επιβιώσει αυτός ο άνθρωπος.
Ντάξει, φέσωσε μερικές δεκάδες δις τη χώρα, αλλά χαλάλι του, το σημαντικό είναι ότι το σύστημα υποστήριξης έπιασε και βγήκε αλώβητος ο γλυκός μου, για να κεφαλαιοποιεί τώρα την εμπειρία του με ομιλίες ανά τον κόσμο <3 font="">

Δεν τον ήξερα, αν και ο ίδιος γνώριζε τη δουλειά μου. Με εντυπωσίασε διανοητικά.
Μάλλον επειδή προσποιήθηκε πως γνώριζε τη δουλειά σου.

Μετά την παραίτησή του, σαν από κεκτημένη ταχύτητα, συνέχισα να ακολουθώ το πλάνο του Γιάνη, τα ταξίδια, την προετοιμασία για το κίνημά του, το DiEM25. Αυτό με κούρασε όμως, έπρεπε να πάρω μια απόφαση: θα συνεχίσω να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη ή θα σταματήσω και θα ασχοληθώ μόνο με το όραμα του Γιάνη;
Είναι να απορεί κανείς γιατί τα media σου απέδωσαν τον τίτλο ‘γυναίκα του Βαρουφάκη’ με τόσο φεμινιστικά διλήμματα.

…η τέχνη οφείλει να συνδιαμορφώνει τα πράγματα, να είναι πολιτική, χωρίς να χάνει τον ποιητικό της χαρακτήρα όμως…
Ok, μόλις βρήκαμε με τι πίπες την έριξε ο Γιάνης.

Η κυρίαρχη λέξη στην Ελλάδα ήταν η αξιοπρέπεια. Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε την αξιοπρέπεια.
Όχι, δεν φοβόΜΑΣΤΕ. ΦοβΗΘΗΚΑΝ μερικά βλήματα και ψήφισαν τον άντρα σου που τους την εγγυήθηκε με στόμφο, λίγο πριν πηδήξει απ’ το τρύπιο καράβι στο οποίο συνειδητά επιβιβάστηκε για να αυξήσει το κασέ του.

Με τρομάζει να χάσουμε την ελπίδα μας. Αν τη χάσουμε, θα έρθει η απελπισία
Επίσης όταν δεν έχει φως είναι σκοτάδι.

Ακόμα και το Brexit το περίμενε κανείς; Εγώ πραγματικά δεν το περίμενα.
Γιατί βρε χαζούλα, είναι το βρετανικό ισοδύναμο αυτού που προπαγάνδιζε ο άντρας σου για τη δική σας χώρα πριν ενάμιση χρόνο.

Δεν σας κρύβω ότι ένας από τους λόγους που επιλέξαμε να μετακομίσουμε στην Αμερική ήταν και ο βιοπορισμός
Ναι, αλλά μην ξεχνάτε να γυρίζετε πού και πού Ελλάδα, να τα παίρνετε από τα χάπατα, και να ξαναφεύγετε για την σάπια καπιταλιστική δύση ε.

Τους έξι μήνες που ο σύζυγός μου ήταν υπουργός Οικονομικών ήλπιζα για μια εξέλιξη στον χώρο της τέχνης που δεν θα στοίχιζε ούτε ευρώ
Μάλλον πρόκειται για την περίφημη τακτική των λεφτόδεντρων, με την οποία αποκατέστησε και την οικονομία μας.

Η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών ήταν μια αναλαμπή λογικής και αξιοπρέπειας που ενέπνευσε την πλειονότητα των Ελλήνων
Καλά εννοείται, τα capital controls ειδικά εξακολουθούν να εμπνέουν κλειστές επιχειρήσεις και απολυμένους, που μπορεί να μην έχουν να φάνε αλλά τουλάχιστον πεινάνε αξιοπρεπώς

Υπάρχει ένας διπολισμός στην κοινωνία που παλαιότερα δεν υπήρχε
Βρε λες να φταίει το ‘Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’ ως σύνθημα του κόμματος με το οποίο πολιτεύτηκε ο Γιάνης; Εγώ δε νομίζω, πάντως.
 http://thecurlysue.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά