Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Και ξαφνικά: «Ψήνεται» συνάντηση Παπανδρέου - Γεννηματά

Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού αποφάσισε να αναθερμάνει την υπόθεση ανασυγκρότησης της πολυκερματισμένης κεντροαριστεράς.
Κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στα σκαριά μια συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, νυν επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Μετά το ναύγιο των συνομιλιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, διάλογο στον οποίο δεν συμετείχε τελικά το ΚΙΔΗΣΟ, φαίνεται ότι το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού αποφάσισε να αναθερμάνει την υπόθεση ανασυγκρότησης της πολυκερματισμένης κεντροαριστεράς. 
Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιδιώξει άμεσα νέα κατ' ιδίαν συνάντηση με την κ. Γεννηματά αλλά και όσους θεωρούν ότι
η υπόθεση της διεύρυνσης τους ενδιαφέρει. Προηγήθηκε κλειστή σύσκεψη προ τεσσάρων ημερών της στενής ομάδας συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων οι Φίλ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Γ. Ελενόπουλος κ.ά. στην οποία συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος. 
Πηγές από το ΚΙΔΗΣΟ τόνιζαν στην εφημερίδα ότι τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο και εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και στη βάση αρχών. Ως προς το μοντέλο που προκρίνεται είναι η συνομοσπονδία κομμάτων με διατήρηση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας του κάθε συνεργαζόμενου φορέα. 
Στο μεταξύ, με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος διαψεύστηκε δημοσίευμα ιστοσελίδας στο οποίο γινόταν λόγος για απόφαση ένταξης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Με προβοκάτσιες από δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, δεν γίνεται πολιτική. Προς όσους επιμένουν στην ύπαρξη παρασκηνιακών κινήσεων και συμφωνιών: δεν επιχειρήθηκαν, δεν έγιναν και δεν θα γίνουν από το ΚΙΝΗΜΑ. Ποτέ. Το ΚΙΝΗΜΑ και ο πρόεδρός του δεν θα παρεκκλίνουν από τις δέουσες πρωτοβουλίες, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Τελεία και παύλα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά