Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Διπλές εκλογές και μετά συγκυβέρνηση;

Κάθε μέρα που περνάει ο... λαοπρόβλητος Αλέξης βυθίζεται όλο και περισσότερο στην άβυσσο της ανικανότητας και της ανυποληψίας του.
Οι δανειστές τον έχουν «αδειάσει», η οικονομία καταρρέει, οι μετανάστες έχουν εξεγερθεί και ο δήθεν πόλεμος κατά της διαπλοκής του γύρισε μπούμερανγκ, καθώς αποδείχτηκε ότι η διαπλοκή της “αριστεράς” απέχει παρασάγγας από εκείνη των προηγούμενων ταγών μας.
Τι του μένει λοιπόν του… μικρού δικτάτορα; Να προκηρύξει εκλογές.
Και πως θα το κάνει; Μα πουλώντας σανό στο λαό φυσικά. Και ο σανός στην προκειμένη... λέγεται πόλεμος στη διαπλοκή και κούρεμα χρέους.
Από το καλοκαίρι γράφαμε ότι ο Τσίπρας έχει κάψει όλους τους πολιτικούς του άσσους και θα χρησιμοποιήσει τη...
«μάχη κατά της διαπλοκής» σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τη λαίλαπα του αριστερού μνημονίου και των ψεμάτων του.
Βλέπετε το θέμα είναι πιασάρικο. Όσο κι αν τα έκανε μπάχαλο με τις άδειες, η μόνιμη επωδός «κανείς δεν τόλμησε να τσακίσει τη διαπλοκή τα τελευταία 27 χρόνια», πουλάει και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι σανοφάγοι για να την αγοράσουν.
Την ίδια στιγμή, πετάει το τυράκι για το χρέος στον κόσμο προκειμένου να δείξει ότι είναι δεινός διαπραγματευτής και πιέζει τους δανειστές να δώσουν μια άμεση λύση στο πρόβλημα.
Φυσικά, οι δανειστές τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Είναι κομματάκι δύσκολο τη στιγμή που η Μέρκελ καταρρέει με μεγάλες πιθανότητες να χάσει τις εκλογές, να δώσει στον Τσίπρα την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους.
Για να μην πούμε για τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την Ελλάδα μέχρι να βγάλουν νέο Πρόεδρο. Κι όπως αντιλαμβάνεσθε ο νέος ή η νέα Πρόεδρος, μόνο για το ελληνικό χρέος δεν θα νοιαστούν όταν πρωτοκάτσουν στο οβάλ γραφείο.
Βέβαια, αυτά τα γνωρίζει και ο ίδιος άλλα λίγο τον ενδιαφέρει. Γιατί; Γιατί η τελευταία πράξη του δράματος πριν πάμε σε εκλογές θα είναι η «σύγκρουση» με τους δανειστές για το χρέος.
Θα βγει και θα πει τις γνωστές παπάτζες περί αντίστασης στους κατακτητές. Ότι μπορεί να συμβιβάστηκε αλλά πάλεψε, ότι δεν ήταν σαν τους προηγούμενους προσκυνημένος, θα πει για μια ακόμα φορά Mea Culpa ή θα τους τσακίσουμε ή θα μας τσακίσουν και σε συνδυασμό με τον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της διαπλοκής θα επιχειρήσει την ηρωική έξοδο.
Έτσι, εκεί κατά τον Ιανουάριο που είπε κι ο μπαρμπα - Λεβέντης (ο Τσίπρας δεν μπορεί να διακινδυνέψει να μην κάνει εκλογές με λίστα γιατί θα σφαχτούν οι βουλευτές του λόγω σταυρού, ενώ χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταπιεί ο λαός τον σανό που σας περιγράψαμε) θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Σε τι στοχεύει όμως ο ολετήρας Κιμ – Αλέξης;
Μα στην επανάληψη του σκηνικού του 2012. Δηλαδή σε διπλές εκλογές.
Όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, με τη ΝΔ να μην μπορεί να εισπράξει στον βαθμό που θα έπρεπε τον «αντιτσιπρισμό» , ο Κιμ – Αλέξης θα στοχεύσει στην αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης και σε επαναληπτικές εκλογές όπου θα ισχύσει η απλή αναλογική. Στον εγκλωβισμό του Μητσοτάκη δηλαδή και στην «ανακήρυξή» του ως ρυθμιστή της επόμενης ημέρας.
Και ποια θα είναι αυτή αγαπητοί αναγνώστες; Η συγκυβέρνηση!
Λόγω της απλής αναλογικής δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, οπότε αναγκαστικά θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Και πού θα οδηγήσει η κατάσταση αυτή αγαπητοί αναγνώστες; Στο 4ο μνημόνιο!
Ήδη, οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι το μνημόνιο του Τσίπρα δεν βγαίνει και χρειάζεται νέο. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το τέταρτο μνημόνιο θα δοθεί μόνο σε μια «ισχυρή» κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά από εκλογές. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν από το 2010 και φαίνεται ότι θα το καταφέρουν.
Και πώς θα δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα και την συνεργασία ο Αλέξης κι ο Κυριάκος;
«Μα το αποφάσισε ο σοφός λαός», όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένα λαμπρό πολιτικό μυαλό....
 Του Πάνου Β. Ζήση-http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά