Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Στο μυαλό του Νίκου Παππά…

Τι συμβαίνει στο μυαλό του Νίκου Παππά και ένα ωραίο φθινοπωρινό βράδυ της Παρασκευής καταθέτει μια τροπολογία που επιβάλλει ξαφνικό θάνατο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια ενώ με τον νόμο του ίδιου είχαν περιθώριο τριών μηνών ; Αυτό το γνωρίζει σίγουρα ο ίδιος και μερικοί συνεργάτες του. Οι ίδιοι γνωρίζουν και τι σημαίνει η αντιπαράθεση (;) με τον Ν. Βούτση με αποτέλεσμα η τροπολογία ν αποσυρθεί δυο ώρες αργότερα. Οι ερμηνείες που έχουν δοθεί είναι πολλές.
Να σημειώσουμε τις σημαντικότερες: α) ο Παππάς με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να προχωρήσει σ αυτή την κίνηση θεωρώντας ότι αποτελεί το τελευταίο του χαρτί για να τελειώνει με αυτό το οποίο ξεκίνησε που αν δεν έχει την κατάληξη που θέλει θα του κοστίσει πολιτικά β) η κατάθεση έγινε σε
συνεννόηση με τον Βούτση, ώστε αν η Ν.Δ. δεν συναινέσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ, τότε θα επανακαταθέσει την τροπολογία ως μια υποτίθεται αναγκαία και μοναδική λύση. Η τροπολογία προβλέπει μεταφορά αρμοσιοδήτων του ΕΣΡ στον υπουργό γ) ο Βούτσης δεν το γνώριζε και ένοιωσε πως τον αδειάζει μια τέτοια κίνηση αφού λίγες ώρες πριν, είχε προσπαθήσει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ δ) η κατάθεση της τροπολογίας ήταν ένα μήνυμα προς τους συνέδρους για να δείξουν υποτίθεται, ότι δεν κάνουν πίσω με τα διαπλεκόμενα.
Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες. Ας παραθέσουμε και τρία επιπλέον στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μια ακόμα ερμηνεία. Τα στοιχεία μόνο παραθέτουμε και ο καθένας μπορεί να βγάλει ή να μη βγάλει συμπεράσματα.
AdTech Ad
Στοιχείο πρώτο: Ο Αλαφούζος, έχει ήδη καταθέσει 14.5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν  στην πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Ο Μαρινάκης 24.6 εκατ, ο Κυριακού 25.5 εκατ. ευρώ και ο Σαββίδης 20.5 εκατ.! Πολλά χρήματα δηλαδή. Αυτά τα χρήματα, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν αρχίσει να επιστρέφονται έστω μερικώς μέσω διαφήμισης. Οι Μαρινάκης και Σαββίδης δεν βλέπουν ούτε μισό ευρώ αφού δεν έχουν ακόμα κανάλι. Οι άλλοι δυο, βλέπουν όσα έσοδα είχαν και πριν αφού τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, εξακολουθούν να λειτουργούν, να έχουν ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις και ανάλογα έσοδα. Και υπάρχει κι ένα επιπλέον θέμα. Επειδή είναι άγνωστη η κατάληξη της υπόθεσης, μπορεί τα κανάλια που δεν πήραν άδεια να εκπέμπουν για καιρό ακόμα.
Στοιχείο δεύτερο: το Μέγκα και ο Άλφα, δυο κανάλια που με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν μέλλον, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ και όχι απλά εκπέμπουν, αλλά έχουν ιδιαίτερα μεγάλες τηλεθεάσεις και έσοδα. Όπως και το Σταρ. Το Μέγκα, τον Σεπτέμβριο τερμάτισε πρώτο με 14,6% μέσο όρο, ο Άλφα δεύτερος με 13,9% ! Μόλις προχθές στις prime time ώρες, ο Άλφα είχε 18,6 % και το Μέγκα 17,3%. Μεγάλες επιδόσεις, ανάλογα έσοδα.
Στοιχείο τρίτο: Ο υπουργός Παππάς, είχε μόλις πρόσφατα συνάντηση με Αλαφούζο και στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού τον οποίο και ο ίδιος και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έως προχθές χαρακτήριζαν βοθροκάναλα κ.ο.κ. Μια περίεργη επίσκεψη δηλαδή δυο πλευρών που έως χθες αντάλλασαν βαρείες κουβέντες.
Ας πάρουμε υπόψη μας αυτά τα τρία στοιχεία και ενδεχομένως να βγάλουμε ένα επιπλέον συμπέρασμα το οποίο μπορεί να προστεθεί στις προηγούμενες ερμηνείες για την επίμαχη τροπολογία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Μήπως δηλαδή, εκτός του Παππά και της παρέας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που βιάζονται να κλείσουν τα κανάλια ;
Γ. Παντελάκης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά