Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Για «τον σφυγμό της κοινωνίας», το ΣτΕ θα συνεδριάζει σε πλατείες

Τέλος οι κλειστές αίθουσες με τις βαριές ξύλινες επενδύσεις καθώς πλέον ένα από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας αποφάσισε να βγει έξω στους δρόμους για να αφουγκραστεί και να υπηρετήσει καλύτερα το λαϊκό αίσθημα…
Με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας οι συνεδριάσεις δεν θα γίνονται πλέον μέσα στις ελιτίστικες αίθουσες του Αρσακείου Μεγάρου αλλά στις πλατείες και τους δρόμους. Οπως στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα λαϊκά δικαστήρια, οι πολίτες θα μπορούν να παρεμβαίνουν ελεύθερα οι πολίτες και να λένε τη γνώμη τους ώστε να μεταφέρεται καλύτερα ο «σφυγμός της κοινωνίας».
«Το συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να μένει
προσκολλημένο σε νόμους και συνταγματικές ερμηνείες, όταν η κοινωνία θέλει κάτι άλλο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας στην ουσία όσα δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Αν και η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας για το συμβούλιο αφού θα μετράει πλέον κατά 50% και η ψήφος των θεατών της κάθε συνεδρίασης, όπως δηλαδή στα reality και στα talent shows που αποτελούν κατ’ εξοχήν εκφραστές του λαϊκού αισθήματος. Ωστόσο θα επιτραπεί στους συμβούλους να συνεχίσουν να φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία τους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων για να ξεχωρίζουν.
 Του Νίκου Ζαχαριάδη
ΠΗΓΗ: PROTAGON.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά