Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Δεν έχουν τελειωμό οι περικοπές στις συντάξεις

Με νέες περικοπές συντάξεων και ανατροπές στο ασφαλιστικό έρχεται το 2017.
Μπορεί τα αναδρομικά για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων να παρακρατηθούν από τους συνταξιούχους σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ αρχής γενομένης από τις πληρωμές Νοεμβρίου, ωστόσο οι περικοπές δεν σταματούν εκεί.
Νέα μέτρα θα επιβληθούν το 2017 και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, αλλά και σε αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

• Κατάργηση του ΕΚΑΣ για επιπλέον 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1/1/2017 με βάση νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν στα τέλη Δεκεμβρίου.
• Δημιουργία από 1/1/2017 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το Ταμείο στο οποίο θα ενταχτούν 3,5 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι.
• Επιβολή διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών, νυν ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και διπλού χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
• Νέα μείωση κατά 152 εκατ. ευρώ της δαπάνης για επικουρικές συντάξεις σε νέους και υφιστάμενους συνταξιούχους.
• Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις για να προκύψει η προσωπική διαφορά.

 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά