Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ρομπάι κατά Βαρουφάκη: Έπαιξε προσωπικά παιχνίδια, κόστισε δισ. ευρώ

Προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας έπαιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης κοστίζοντας στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ρομπάι εμφανίζεται λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οπως αναφέρει ο κ. Ρομπάι, το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν
απειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Σίγουρα, τότε θα την επηρέαζα αλλά δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευσή της, υποστήρίζει. Για τον κ. Ρομπέι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε. «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.
Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπλαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ηταν τέλειως λάθος οι υπολογισμοί.»
Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπάι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.
«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.
 http://www.lykavitos.gr

2 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μικρη αλλα ουσιωδης παρατηρηση σαν Ελλην Πολιτης.
    http://nonews-news.blogspot.gr/2016/10/h_16.html#more
    Ολοι οι Ελληνες (εμου μη εξαιρουμενου) σκυλλοβριζαμε τον ''Προδοτη'' Παπανδρεου που εφερε ΛΕΕΙ το ΔΝΤ και τωρα ολοι οι Ελληνες ανησυχουν μη και δεν ελεθει η Ρουμανα εκπρόσωπος του Ταμειου!!!! Τι παλαβος Λαος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά