Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αλλοιώνεται το πολίτευμα μας

Το πολίτευμα της αστικής δημοκρατίας έχει κάποιες σταθερές που αν αυτές εκλείψουν παραμορφώνεται και ο χαρακτήρας του. Ακυρώνεται η μορφή του. Ο σεβασμός και η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, η διάκριση των εξουσιών, το Κράτος Δικαίου, ο σεβασμός – σε τελική ανάλυση- του Συντάγματος και των κείμενων νόμων, που αποτυπώνουν και διασφαλίζουν την λειτουργία του συγκεκριμένου πολιτεύματος, όλα αυτά, είναι μια αδιάσπαστη ενότητα εννοιών, πρακτικών και συμπεριφορών που ορίζουν την αστική δημοκρατία.
Ιστορικά, όσες προσπάθειες έγιναν να αντικατασταθεί αυτό το πολίτευμα από κάποιο άλλο, οδήγησαν σε τερατογεννέσεις. Στην πατρίδα μας έγινε ένας αιματηρός και καταστροφικός Εμφύλιος πόλεμος για να παραμείνουμε στον Ελεύθερο Κόσμο, αλλά δεκαοχτώ χρόνια μετά την λήξη του, γευτήκαμε τα δεινά ενός ανελεύθερου καθεστώτος.
Έχοντας πικρές εμπειρίες, σήμερα διαπιστώνω πως η
κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά τον ολισθηρό δρόμο που αλλοιώνει την μορφή του πολιτεύματος. Δεν επεξεργάζεται απλώς σενάρια εκτροπής. Βιώνουμε την θεσμική εκτροπή, από ένα κόμμα που δεν σέβεται το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όσο βαριά κι αν φαίνεται αυτή η κατηγορία στοιχειοθετείται από συγκεκριμένες συμπεριφορές, που καταγράφω.
Βάναυση επέμβαση στον χώρο της Δικαιοσύνης, με την συνέργεια επίορκων δικαστικών, που τείνει στην ακύρωση της διάκρισης των εξουσιών. Χειραγώγηση και περιορισμός του αναφαίρετου δικαιώματος της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, με τον πρόσφατο σχετικό νόμο που μειώνει, κατά τρόπο αυθαίρετο, τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών. Προσβολή του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη λόγω των παράνομων δράσεων περιθωριακών ομάδων και συμμοριών ποινικών που δρουν ανεξέλεγκτες, λόγω ενός πλέγματος νομικών ρυθμίσεων που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση. Για να μην αναφερθώ στα γεγονότα του καλοκαιριού 2015, με τον σχεδιασμό της εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο χακάρισμα των ΑΦΜ και τον στρατό στους δρόμους. Όλα αυτά τα ζήσαμε και τα ζούμε.
Και το πιο ανησυχητικό είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν, μόλις είκοσι μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δηλαδή, η παρούσα κατάσταση δεν προέρχεται από μια πολυετή άσκηση της εξουσίας, που ενέχει τους κινδύνους της διαμόρφωσης καθεστωτικής νοοτροπίας, αλλά είναι απόρροια της ιδεολογικοπολιτικής συγκρότησης των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι αυτοί - εκ πεποιθήσεως - δεν πιστεύουν στο πολίτευμα της αστικής δημοκρατίας. Απλώς χρησιμοποιούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που αυτό παρέχει και διασφαλίζει στους πολίτες, για τους δικούς τους σκοπούς. Για την εγκαθίδρυση ενός Τσαβικού καθεστώτος, καθώς η μεγάλη Σοβιετία δεν υπάρχει πια.
Και αν υπάρχουν στην χώρα μας οι πολιτικές ελευθερίες ακόμα, αυτό οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που με τους θεσμούς της εμποδίζει την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών καθεστώτων σε αυτήν. Γι΄αυτό βέβαια οι πολιτικοί, οι «διανοούμενοι» και τα παπαγαλάκια της Αριστεράς αγωνίζονται να αποδομήσουν την εικόνα της.
Έχω υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται κόμμα του συνταγματικού τόξου. Τα κόμματα που ανήκουν σε αυτό το τόξο, υπερασπίζονται κάθε διάταξη του Συντάγματος ανυπόκριτα και χωρίς όρους. Απεναντίας, μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχουν δύο κόμματα που, λόγω και έργω, δεν πιστεύουν στο πολίτευμα μας και το δηλώνουν ευθαρσώς. ( ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή). Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ δηλώνει πίστη σε αυτό, εμπράκτως το αμφισβητεί. Και επειδή είναι κυβέρνηση το αλλοιώνει. Μάλιστα, όσο βλέπει πως χάνει και τα τελευταία ερείσματα του στην κοινωνία, τόσο πιο επιθετικός γίνεται.
Δεν γνωρίζω αν αυτή η επιταχυνόμενη καθοδική πορεία είναι αναστρέψιμη και κυρίως δεν γνωρίζω την κατάληξη της. Αν τα δημοκρατικά κόμματα και οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι δεν εγκαταλείψουν τις αυταπάτες τους για την φύση και τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, στο βάθος του τούνελ βλέπω σκοτάδι.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Ενα λαικιστικο επικυνδηνο με τις συνηθεις παραπληροφορησεις και κορωνες του γνωστου
    με παρομοια αρθρα καλαμαρα.
    Γραφει για Εμφυλιο Πολεμο και κυβέρνηση που ακολουθεί σταθερά τον ολισθηρό δρόμο που αλλοιώνει την μορφή του πολιτεύματος, ανακατευει θεσμους, βλεπει περιορισμο ελευθεριων και εγκαθίδρυση ενός Τσαβικού καθεστώτος, κι αφου τελειωσει με τους εκφοβισμους να καταληξει
    στο κυριο σημειο!!!
    Να υποστηρίξει δηλ.πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται κόμμα του συνταγματικού τόξου. Τα κόμματα που ανήκουν σε αυτό το τόξο, υπερασπίζονται κάθε διάταξη του Συντάγματος ανυπόκριτα και χωρίς όρους. Απεναντίας, μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχουν δύο κόμματα που, λόγω και έργω, δεν πιστεύουν στο πολίτευμα μας και το δηλώνουν ευθαρσώς. ( ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή). Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ δηλώνει πίστη σε αυτό, εμπράκτως το αμφισβητεί. Λες και τετοια μορφωματα σαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγήπου να μην υπαρχουν σε αλλες ευρωπαικες χωρες , λες και στην Ελλαδα δεν εχουμε αναγκη απο κοινωνικες αλλαγες και προσαρμογες στην οικονομια, παιδεια, δικαιοσυνη κ.α.με το κακο χαλη που δημιουργησαν τα ως πριν το 2015 κομματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις εκαστοτε κυβερνησεις τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ 4% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλαρακη, αν η κοινωνια μας βρισκεται εδω που ειναι και χειρωτερευει με αρχηγο στην αντιπολιτευση τον Κουλη, τον γιο του κουτοπονηρου Μητσοτακη, βρισκεται γιατι η ευθυνη, η ειλικρινεια, η δημοκρατικη αποδοχη και ο σεβασμος του πολιτικου αντιπαλου, η κοινη πιστη και ο ενθουσιασμος για την πατριδα και τοσες αλλες φοβερες κι ανειπωτες αδυναμιες και αρρωστιες εχουν εισχωρησει στο καφκαλο του ελληνα πολιτικου ανδρα αλλα και των πολιτων λιγο ως πολυ. Μεσα σε αυτες βρισκεται και η ελλειψη λογικης κι ολα αυτα με πολλα αλλα μας εμποδιζουν να δημιουργησουμε σωστο κρατος. Σημερα ο καθε παρατρεχαμενος γραφειας και καλαμαρας γραφει λαικιστικα, κουφια αρθρακια, διαβουλευται τον εναν και τον αλλον κι ολα γινονται μονο με γνωμονα το ατομικο συμφερον.
    Πατριωτισμος φιλε μου ειναι να πονας και να νοιαζεσαι για το καθε χωριο και καθε σχολειο και στο απωτερο μερος της Πατριδας και να πληρωνεις φορο για αυτο!!
    Το σημερινο μας χαλι, την παγοσμια αναξιοπιστια μας τα δημιουργησαμε μονοι μας με ανικανους πολιτικους σαν ολα τα μελη των Μητσοτακιδων, αρσενικα και θυλικα, αυτες τις εκ γεννετης ταιζομενες απο τον ελληνικο γκουρβανα καρφιλες, ανικανες για μια ουσιωδη αποδωση. Κοντα σαυτους και πολλοι αλλοι γαλαζοαιματοι κι απο τζακια πολιτικοι μας!
    Αυτοι οι πολιτικοι της τελευταιας 10ετιας αποχαυνωσαν, ευνούχισαν και εκαναν στειρο τον Έλληνα όσο κανένας κατακτητής δεν μπόρεσε να κάνει.
    Προσπαθειες για τη καταντια μας οτι φταιει η ευρωπη , η παγκοσμιοποιηση και τοσα αλλα φοβερα
    κρυφα συνδικατα που επιδιωκουν να αφανισουν τον λαο μας και τις υψηλες κι απιαστες απο τους
    αλλους λαους ιδιαιτερωτητες μας ειναι σταχτες στα ματια των πολιτων μας.
    Αν ημουν διςεκατομυριουχος το πρωτο που θα εκανα σχολεια και θα παιδευα τα ελληνοπουλα εκει για να μαθουν να εχουν ευθυνη, που εχουν και ξερουν ολοι οι λαοι τι ειναι κι οχι την κουφια, δικη μας λεξη φιλοτιμο ,που μονο εμεις εκει στα Βαλκανια την καταλαβαινουμε, υστερα να αγαπαν τη δουλεια , την ταξη κι ομορφια , την αγωνιστικότητα και τη βαθεια πιστη
    στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη οπως και την προοδο. Προπαντος θα τα μαθαινα οταν διαβαζουν ενα αρθρο, μια ομιλια οιανδηποτε πολιτικου και αλλου προσωπου να μπορουν να καταλαβαινουν
    το που κρυβεται ο λαικισμος, η προσπαθεια χειραφετησης, παραποιησης και κουτοπονηραδας στα αραδιασμενα λογια!! Η Κοινωνια μας εχει χασει το βηματισμο της με την ευρωπη,
    ειναι καιρος με μια λογικη συμπολιτευση μεγαλων κομματων για να γραφουν νεα εθνικα ονειρα και να προσδιορισθουν νεοι στοχοι για το μελλον του τοπου μας . Επικεντρο θα πρεπει να ειναι η διαμορφωση ενος νεου τυπου ελληνα, οχι νωθρου και κακομοιρικου , αλλα ολοζωντανου, ξυπνιου και δημιουργικου με γνωσεις και παιδευση που αναζητα νεους οριζοντες. Ειμαστε λαος εξυπνος , ευεξαπτος μεν και με πολλα τρωτα, αλλα δραστηριος και τολμηρος. Ας βρεθουν λοιπον οι σωστες συνεργασιμες πολικες δυναμεις κι ας ξεκινησουμε!!
    γειασου και καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά