Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός: Η τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή η εφημερίδα Έθνος, ανακοίνωσε ότι έρχεται ανασχηματισμός. Έδωσε και το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, αμέσως μετά την επιστροφή του Τσίπρα από μια ακόμη... επιτυχημένη εκστρατεία για το χρέος. Από Κυριακή βράδυ και μετά δηλαδή θα περιμένουμε τον λευκό καπνό από το Μαξίμου.
Αφού το είπε το Έθνος και το επιβεβαίωσε και η Όλγα Γεροβασίλη, θεωρείται πλέον σίγουρο τις πρώτες τρεις ημέρες της νέας εβδομάδας θα έχουμε νέα κυβέρνηση σε στυλ άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας. Η πλήρης αποτυχία του Τσίπρα να πάρει έστω κι ένα... χαμόγελο συγκατάβασης από Μέρκελ και Ολάντ, η δυσκολία στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και ταυτόχρονα το μείζον θέμα που είναι σε εξέλιξη, δηλαδή η δίκη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιουργούν ένα
εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση. Τι καλύτερος τρόπος για να σταματήσει ο κόσμος να έχει στραμμένη την προσοχή του σε όλα αυτά; Του ρίχνεις έναν ανασχηματισμό, βλέπει νέα πρόσωπα (ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης για παράδειγμα), αισθάνεται ο πολίτης ότι «τιμώρησε» τους κακούς, άμα αυτοί φύγουν και όλα καλά κι όλα ωραία.
Θα έχουμε να συζητάμε για το που πήγε ο... κομμουνιστής Κατρούγκαλος, πώς «φαγώθηκε» ο ανεπαρκής Σκουρλέτης, τι θα κάνει χωρίς υπουργείο ο Μουζάλας ή πώς θα αντέξει χωρίς τηλεοπτική παρουσία ο Τρύφωνας. Και θα λέμε π.χ. πόσο επαρκής ή ανεπαρκής είναι ο Φάμελος που θα μπει στην κυβέρνηση, πώς ξεπλένει ο Αλέξης την «αγωνίστρια» της ΕΡΤ, Καββαδία, τι νέο κομίζει στην πολιτική η Μαριλίζα.
Κάθε ανασχηματισμός δημιουργεί το αίσθημα της επανεκκίνησης, της τιμωρίας ή των διορθώσεων για τα λάθη της προηγούμενης περιόδου. Κάπως έτσι θα προσπαθήσει και η παρέα του Μαξίμου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της. Μην απορήσετε αν ανακοινώσει νέα κυβέρνηση την ώρα που το ΣτΕ θα ανακοινώνει την απόφασή του για τις τηλεοπτικές άδειες. Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για απόφαση που κάνει τους πάντες να πανηγυρίζουν και να αλληλοκατηγορούνται. Έτσι, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει επικοινωνιακά να ξεπεράσει τους δύσκολους κάβους και να δώσει την αίσθηση της νέας αρχής.
Παλιό το κόλπο, δοκιμασμένο από πρωθυπουργούς όπως ο Ανδρέας ή ο Σημίτης. Σε μια δύσκολη περίοδο κάθε πρωθυπουργός ρίχνει στο προσκήνιο μια νέα κυβέρνηση, τσιμπάει ο κόσμος κι αυτός κερδίζει χρόνο μέχρι την επόμενη κρίση.
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο Τσίπρας απλά καθυστερεί μερικούς μήνες το «θάνατό» του. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές επειδή το ΣτΕ μπορεί να του γυρίσει πίσω το νόμο Παππά για διορθώσεις. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να στήσει κάλπες γιατί τρώει ξύλο όπου βρεθεί και οι ξένοι του έχουν τραβήξει το χαλί. Δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ευαισθησία να μας απαλλάξει από την παρουσία του και να κάνει τη μικρότερη ζημιά.
Με τον ανασχηματισμό και με διάφορες ανοησίες που θα θολώσουν την κατάσταση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα παραμείνει μέχρι... να πέσει. Όμως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αντέξει το σύνολο της κατάστασης που έχει δημιουργήσει. Απλά αν οι δικαστές στο... Βερολίνο έχουν το σθένος να στείλουν τον Παππά... σπίτι του, τότε οι εκλογές θα ήταν πολύ πιο σύντομες.
Ας κάνει λοιπόν ανασχηματισμό, δεν τον σώζει τίποτε. Ούτε τα νέα πρόσωπα, ούτε τα παλιά, ούτε και οι υποσχέσεις για restart. Για να κάνεις επανεκκίνηση πρέπει να έχεις μηχανή. Τι μηχανή να έχει ο Τσίπρας στο... κάρο που τραβάει με το ζόρι το καραβάνι;
 http://www.antinews.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτή η εικόνα των υπουργών μας να μπαινοβγαίνουν στο HILTON τώρα ΔΕΝ μας πειράζει; ! ενώ πριν είμασταν πολύ σκληροί στις εκφράσεις / δηλώσεις περί υποτίμησης / ντροπής οτι οι υπουργοί μας πήγαιναν να συναντήσουν κάποιους γραφιάδες κατώτερους υπαλλήλους!!
    Το τι υπογράφουμε ΔΕΝ μας υποτιμά;!. Γιατι οι πολιτικοί μας, όλοι,μηδενός εξαιρουμένου, ΔΕΝ έχουν αντίληψη το που βρισκόμαστε; Γιατί , όπως λέει φίλος, ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ' ΄ΠΟΛΕΜΟ΄που γίνεατι; Γιατί περί πολέμου υπαρξιακού πρόκειται, δεν το αντιλαμβάνονται ή η προσωπική/ κομματική ΤΥΦΛΩΣΗ δεν τους αφήνει να δουν αυτά που βλέπει ο απλός πολίτης;. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από παραδείγματα. Ας μας φωτήσει ο Θεός και κυρίως τους πολιτικούς , έστω και ΤΩΡΑ. Τι παραδείγματα δείνουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας;.Ποιά πατρίδα θα τους παραδώσουμε; Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα διακυβεύεται στον προσεχη ανασχηματισμό. Πρέπει να επιλέξει μεταξύ του στενού κομματικού μηχανισμού των 2500 αντιπροσώπων του προσφάτου συνεδρίου και των 1.500.000 Ελλήνων ψηφοφόρων που τον ψήφησαν.Η επιλογή είναι δική του και θα δρέψει και τα ανάλογα αποτελέσματα των επιλογών του. Ας ανοίξει λίγο τα βιβλία της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας και θα διαπιστώσει ότι ο Κων/νος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχαν διστάσει να στείλουν πανίσχυρα κομματικά στελέγχοι να παιξουν με τα κουβαδάκια τους όταν εκφράστηκαν ιδιωτελώς για πκυβερνητικές θέσεις. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δείξει στο λαό ότι είναι ηγέτης και δεν αγεται και φέρεται απο μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά