Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πάνε να καταλύσουν το Σύνταγμα(;) Η Θάνου «τα βρήκε» με Τσίπρα για να παραμείνει ενεργή, ενώ συνταξιοδοτείται…

Ανάμεσα σε όλα… όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τέθηκε και το ζήτημα της παράτασης του ηλικιακού ορίου για τους ανώτατους δικαστικούς.

Αυτό είπε η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σε δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών και όπως ανέφερε στους δικαστές η κα Θάνου «η θέση του ήταν πολύ θετική».
Σημειώνεται, πως η παράταση του ορίου ηλικίας για τους ανώτατους δικαστικούς αντικρούει στη ρητή συνταγματική απαγόρευση, που ορίζει ότι συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 67.
Όπως μεταφέρει η
Ιωάννα Μάνδρου για τον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η μόνη που φεύγει τον προσεχή Ιούνιο καθώς συνταξιοδοτείται λόγω συμπλήρωσης του 67ου της ηλικίας της, και αν πράγματι, καταστεί εφικτό, να ξεπεραστεί η ρητή συνταγματική απαγόρευση, με νόμο, θα μπορεί να παραμείνει για τρία ακόμα χρόνια.
Βεβαίως, αν το όριο της ηλικίας παραταθεί με νόμο, στις θέσεις τους θα παραμείνουν και οι λοιποί παράγοντες της ηγεσίας της δικαιοσύνης και ειδικότερα και ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικ. Σακελλαρίου που συνταξιοδοτείται σε ένα και πλέον χρόνο, ενώ το μέτρο θα αφορά και το σύνολο των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.
 http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά