Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη! Όταν ο Κουβέλης αρνήθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Παπανδρέου

Στο εξαιρετικό και αποκαλυπτικό βιβλίο της «Λεωνίδας Κύρκος» Η τελευταία μάχη» ( το οποιο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο και αξίζει πραγματικά να το αναζητήσετε και να το διαβάσετε

 η δημοσιογράφος Αλίκη Χατζή αποκαλύπτει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Φώτη Κουβέλη να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει την απόρριψή της από την πλευρά του μετέπειτα προέδρου της ΔΗΜΑΡ, παρά τις επίμονες προτροπές του Κύρκου.
Η παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου το 2007 στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο Λεωνίδας Κύρκος εκτιμούσε πολύ, με την παράλληλη ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στον Συνασπισμό, γεγονός που του προκαλούσε πολιτική κατάθλιψη, οδήγησαν τον
ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς να αναθερμάνει τις πρωτοβουλίες του για μια συμπόρευση μεταξύ των ανανεωτικών με το ΠΑΣΟΚ.
Δύο μήνες πριν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο ο Λεωνίδας Κύρκος δέχεται με άκρα μυστικότητα στο σπίτι του τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκείνες τις ημέρες ο Κύρκος είχε τα γενέθλιά του και ο Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον σύνδεσμό τους Θόδωρο Ασημακόπουλο, έφτασε στο σπίτι της οδού Καλλιδρομίου με μια τούρτα και μια ανθοδέσμη στα χέρια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ήδη μπει στη διαδικασία, με τον δημόσιο λόγο του, να διερευνήσει την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «και εκλογική, Λεωνίδα, και κυβερνητική», όπως χαρακτηριστικά του είπε στη συνάντηση.
Μήνες μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές. Μία από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να τηλεφωνήσει στον Φώτη Κουβέλη και να του προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκείνος ζήτησε χρόνο και εξαφανίστηκε. Ο Θόδωρος Ασημακόπουλος, μετά από δύο ώρες, τηλεφωνεί στον Κύρκο και του ζητάει να τον βρει. Ο Κύρκος καταφέρνει και βρίσκει την σύζυγο του Φώτη Κουβέλη, Φωτεινή.
«Φωτεινή μου έμαθα για την πρόταση που έγινε στην Φώτη. Θέλω να του μιλήσω, είναι εκεί;”… “Θέλω να του πεις εκ μέρους μου να δεχτεί. Εγώ είμαι εδώ, θα τον στηρίξω πες του. Με όλες μου τις δυνάμεις, θα πάρω πάνω μου το ανάθεμα. Πες του να τολμήσει”… “Περιμένω, Φωτεινή».
Η Φωτεινή Πάλλα μίλησε στον Λεωνίδα για την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Κουβέλης και υποσχέθηκε να τον ενημερώσει για την απόφασή του. Οι ώρες περνούσαν κι εκείνος περίμενε με αγωνία. Νωρίς το απόγευμα πια, τον κάλεσε ο ίδιος ο Φώτης για να του πει, «Δεν μπορώ να το κάνω, Λεωνίδα, θ’ αρνηθώ”»….
 http://thecaller.gr/
Η σημερινή κατάντια για μια καρέκλα . Κάποιος να τον ενημερώσει ότι έχει τελειώσει πολιτικά.

1 σχόλιο:

  1. Μοιραίος και άβουλος.
    Αυτός κατάφερε και διέλυσε το 3%
    Δεν έχει καταλάβει ότι είναι πλέον στα αζήτητα της ιστορίας, αρκετά μας ταλαιπώρησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά