Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Και πού να δεις, Ντόναλντ, αν σαλτάρει ο μέσος Έλληνας

 ΣΥΡΙΖΑ, Brexit, Τραμπ, ενός κακού μύρια έπονται, ίδια και χειρότερα!
Ο ένας μετά τον άλλον οι λαοί κλωτσάνε ενάντια στα «Συστήματα». Αντε, και στα δικά μας
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ουδεμία σχέση μεταξύ Τραμπ, Brexit και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις όχι και τόσο αβάσιμες αναλύσεις ότι όλα αυτά προήλθαν από λαούς που τους την έχει δώσει, φυσικά για διαφορετικούς λόγους στον καθένα, και νομίζουν ότι έτσι ψηφίζουν αντισυστημικά, δηλαδή ανάποδα στο σύστημα που έχουν. Τις επιπτώσεις του φαινομένου Τραμπ για τις ΗΠΑ και ολόκληρη την υφήλιο είναι νωρίς να τις προεξοφλήσει οποιοσδήποτε - και πράγματι μπορεί να είναι από θετικές έως τράτζικ! Παίζει όλη η γκάμα και πολλές καραμπόλες.

Το Brexit, απ’ ό,τι φαίνεται, έχει πάρει τον δρόμο του και σε συνδυασμό με τα αμερικανικά δρώμενα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ασθμαίνουσα Ευρώπη. Τις συνέπειες μπορεί να τις πληρώσει πρώτη η Ελλάδα ως

ο πιο αδύναμος κρίκος, με την πλέον ανεκδιήγητη -επιεικώς- κυβέρνηση της Δύσης και του πολιτισμένου κόσμου ευρύτερα. Ολοι όσοι θεωρούν γραφικό και επικίνδυνο τον Ντόναλντ έχουν τα δίκια τους, αλλά ας ανατρέξουν συγχρόνως πίσω στο τι λένε δύο χρόνια τώρα όλοι οι ξένοι για τις δικές μας... εξωτικές πολιτικές επιλογές. «Να μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα», ήταν άλλωστε και το αρχικό μότο που εκτόξευσε η εκστρατεία Τραμπ και έπιασε παντού, καθότι όλοι οι νοήμονες λαοί το αντιλαμβάνονται.
Ολοι εκτός από τους δικούς μας... Συριζοφρενείς! Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Τι να μας πουν οι ημέτεροι για... λαϊκισμό και κοροϊδία; Οταν με capital controls έχεις ψηφίσει 62% «Οχι» και έχεις καταπιεί τη γυριστή σε «Ναι», δεν μπορείς να κάνεις κριτική σε κανέναν. Υποτίθεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν θεσμοί και ΣΥΣΤΗΜΑ που θα ποδηγετήσουν τον ξεσαλωμένο νέο πρόεδρο, ο οποίος δηλώνει κόντρα σε όλα. Πιθανότατα και μακάρι...

Στη Μεγάλη Βρετανία επίσης το έχουν πάρει απόφαση ότι θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, έστω κι αν τους στοιχίσει κάτι (πολύ) παραπάνω, αντί να καθορίζουν τις τύχες τους ανάλογα με τα κέφια των Σλοβάκων και των Ελλήνων. ΟΚ, σεβαστό κι αυτό, μείζον θέμα, όμως, είναι τι κάνουμε εμείς εδώ: ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και Ρεκόρ Ανεργίας 15ετίας ήταν τα σοβαρά νέα της εβδομάδας, και όχι το αν συγκροτήθηκε τελικά το ΕΣΡ και αν η Αντιτρομοκρατική είναι σε θέση να ελέγχει ή όχι τις γωνίες πριν από το χτύπημα κόρνερ στο ποδόσφαιρο. Ολο και πιο βαθιά στη μαυρίλα, στη φτώχεια, στην απόγνωση, και έχουμε και άποψη από πάνω για το τι έπρεπε να έχουν κάνει οι Αμερικανοί, τρομάρα μας!

Αντί να κοιτάμε ότι με τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ, βρισκόμαστε σε όλο και πιο δεινή θέση οικονομικά και πολιτικά, με την αποδυνάμωση των ευρωκεντρικών πολιτικών, και ιδίως της Μέρκελ, συν την ασύμμετρη ενίσχυση της Τουρκίας. Δεν θέλει πολύ, δηλαδή, να συνεχίσει να πηγαίνει ανάποδα η δουλειά σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και να καταλήξουμε να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα, η Ιφιγένεια, για να σαλπάρει η Ε.Ε. για άλλες πολιτείες. 

Ο μέσος Αμερικανός ψήφισε Τραμπ διότι δεν γουστάρει π.χ. να του βάζουν την Μπιγιονσέ και 20 έγχρωμες με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο σαν must στο ημίχρονο της πιο μεγάλης αθλητικής γιορτής του (τελικός φούτμπολ) ή να βλέπει κάθε λίγο και λιγάκι τη Μισέλ Ομπάμα να κάνει πιλάτες στο σόου της ιδιόρρυθμης Ντε Τζένερις (η ανάλυση δεν είναι δική μου, αλίμονο, έγινε πριν από λίγους μήνες και από τον Μάικλ Μουρ, τον πιο ριζοσπαστικό και αριστερό σκηνοθέτη των ΗΠΑ). Ο μέσος Αγγλος δεν άντεχε να χάνει δουλειές από Πολωνούς και Ρουμάνους υδραυλικούς, οι οποίοι τις κάνουν πιο καλά και φθηνότερα, και τώρα θέλει να διώξει με το Brexit ακόμη και τους Ελληνες γιατρούς. Ο μέσος Γερμανός σιχάθηκε να πληρώνει τους Βαρουφάκηδες και κάθε περίεργο Νότιο, για να κάνουν τους κολλητούς ή τις «ευνοούμενές» τους συμβούλους ή ακόμα και υπουργούς. Οσο για τον μέσο Γάλλο, πληρώνει βαρύ φόρο αίματος για την εξοργιστική ανοχή στη «μαντίλα» και τα ξενόφερτα στοιχεία που τον έχουν κάνει να νιώθει λαθρομετανάστης μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει κι εδώ άμα ξεσπάσει ο μέσος Ελληνας που τον έχουν τρελάνει στους φόρους, στο πάσης φύσεως κυνηγητό, στην ανασφάλεια, στην εγκληματικότητα, στην τρομοκρατία, στην προσωπική και Εθνική ταπείνωση, στην υποχρεωτική αλλοδαπολαγνεία και στην πολεμική κατά του… Ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Παναγία θα είναι ο Τραμπ σε σχέση με το τι έχει να γεννήσει η Συριζοκρατία. Το πιο άχρηστο και εθνοκαταστροφικό «Σύστημα» με τις πιο λιγούρικες «ελίτ».

Με capital controls και ύστερα από πέντε χρόνια κρίσης, μετά από τόσα και τόσα δάνεια, πώς γίνεται και τα πράγματα πηγαίνουν ακόμη χειρότερα στην Ελλάδα; Τζάμπα τόσες θυσίες; Μια βόλτα στην κοντινή Μεγαλόνησο, προτού η Κύπρος... κλείσει τα σύνορά της στους εργάτες από την Ελλάδα, θα σας πείσει. Γνωρίζετε ότι έχουν επανέλθει σχεδόν στην κατάσταση που ήταν πριν από την κρίση και τα capital controls και έχουν αρχίσει και παίρνουν ήδη τα πάνω τους; Ποια είναι η διαφορά μας με αυτούς; Οτι έφαγαν τη σφαλιάρα, έβγαλαν τον σκασμό, έβαλαν το κεφάλι κάτω και δούλεψαν, ενώ εμείς οι πονηροί βγάλαμε... γλώσσα και ΣΥΡΙΖΑ, για να αντισταθεί τάχα μου.

Και πάμε όπως πάμε περίλαμπρα βουρ προς το ολοκαύτωμα με τους Συριζοφρενείς στην εξουσία. Εκτός κι αν νομίζουμε ότι θα συγκινηθεί ο Τραμπ με το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που του έστειλε ο Τσίπρας, τον οποίο, παρεμπιπτόντως, θεωρούσε κάτι σαν τον «τρελό Βορειοκορεάτη της Ευρώπης». Δεν λέμε ότι είναι έτσι, αλλά η εκστρατεία Τραμπ αυτά έλεγε. Και αν ο νέος πλανητάρχης δεν αλλάξει γνώμη, θα αλλάξουμε εμείς γεωπολιτική θέση όλοι μαζί - αν με αντιλαμβάνεστε. 

Προφανώς και τα διασκεδαστικά συγχαρητήρια στον... «ρατσιστή», «ξενοφοβικό» «ακροδεξιό» κ.λπ. κ.λπ. «τραλαλά» επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως και ο πρόσφατος ανασχηματισμός, η κωλοτούμπα με τις τηλεοπτικές άδειες, η επιδεικτική αποπομπή Φίλη, είναι ατσούμπαλες μεν, αλλά αναγκαίες κινήσεις σε μια απόπειρα στροφής προς τον ρεαλισμό και την κανονική τάξη πραγμάτων. Εφυγαν δηλαδή οι πιο μουρλοί και έμειναν μόνο με κάτι ημίτρελους Συριζαίους υπουργούς, άντε και κάνα δυο νορμάλ που δεν θέλουμε να κατονομάσουμε για να μην τους εκθέσουμε! Πάλι καλά σχετικά, αλλά λίγο αργά.

Τι να σου κάνει αυτό όταν βρίσκεσαι ήδη κρεμασμένος από κάτι παλιές φθαρμένες ξερές ρίζες στην άκρη του γκρεμού ενώ στην παγκόσμια πολιτική σκηνή γίνεται σεισμός;Είμαστε πιο απομονωμένοι από ποτέ, σε πιο επικίνδυνη θέση από τον «Αττίλα» και μετά. Βοήθα, Θεέ μου, να ξυπνήσει επιτέλους και ο μέσος Ελληνας, που τρώει μεγαλύτερα χαστούκια, βάσανα, εμπαιγμό και μπούλινγκ από οποιονδήποτε άλλον «μέσο» πολίτη στη  Γη.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά