Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ρουκέτες Φίλη κατά Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Λειτουργούσα βάση εντολών του Μαξίμου»

Νέο λάδι στην αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (και) για το ζήτημα της Εκκλησίας ρίχνει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη στο «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί.
Εκεί ο Φίλης αποκαλύπτει πως η κόντρα του με την Εκκλησία δεν αποτελούσε προσωπική του ατζέντα, αλλά κυβερνητική πολιτική θέση, αφού λειτουργούσε, όπως αναφέρει, πάντα σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό.
Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Φίλης «καρφώνει» προσωπικά τον Τσίπρα, για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του κατά της Εκκλησίας, στο προαύλιο του Μαξίμου το βράδυ της συνάντησης Τσίπρα – Φίλη – Καμμένου με τον Ιερώνυμο.
«Έκανα ό,τι έκανα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.  Και οι δηλώσεις μου για τον Ιερώνυμο και την Εκκλησία από το Μέγαρο Μαξίμου έγιναν με εντολή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Βέβαια στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει
(όπως πάντα συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις) πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να γίνει «πόλος εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ύστερα από τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Παιδείας.
Αισθάνεται δικαιωμένος από την αντίδραση που είχε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης από την επιλογή του και, μάλιστα, από πολίτες που είτε δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είτε είχαν ενοχληθεί από κατά καιρούς παρεμβάσεις του. «Δεν το έκανα από ιδιοτροπία, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν», τονίζει για την απόφασή του να μη δεχθεί κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο.
Πάντως δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι, και λίγα 24ωρα μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να τον «αδειάζει».
 http://www.lykavitos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανεξαρτήτως απο την ουσία του προβλήματος (Εκκλησία -Κράτος), αναρωτιέται κανεις για την συνδετική δομή αυτής της Κυβέρνησης. Μόλις αντικατασταθεί κάποιος υπουργός αρχιζει αμεσως´´ να ´´ξερναεί´. Δηλαδη ο λαος δεν ειχε αντιληφθεί οτι έκανε ο κ. Φίλης ειχε της ευλογίες του Πρωθυπουργού? Ενα άλλο παράδειγμα η κ. Χρυσοβελώνη. Αυτη ούτε βουλευτής δεν εχει εκλεγεί και διαμαρτύρεται για την αντικατεστησαν, λες και ειχε επιτελέσει κανενα σπουδαίο εργο, εκτός απο να τακτοποιήσει τη κόρη της. Να γιατι χρειάζεται ενα μικρο κυβερνητικό σχήμα, και οχι 50 υπουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά