Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Το ψέμα δεύτερη φύση του κ. ΤσίπραΜε αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, που βάπτισε 13η σύνταξη, μας πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως δικαίως του έχει αποδοθεί πολλάκις ο χαρακτηρισμός του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα της Μεταπολίτευσης!
Θα είχαμε κάθε λόγο να χαρούμε αν ήταν αληθές πως στηρίζονται οι συνταξιούχοι, διότι κάθε ευρώ εισοδήματος που δίδεται σε αδύναμες ομάδες συμπολιτών μας έχει τεράστια κοινωνική αξία και ταυτόχρονα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη μέσω της υπεραξίας που δημιουργείται από τη διάθεση του στην αγορά.
Όμως οι αριθμοί, αν αναγνωστούν σωστά, λένε μόνο την αλήθεια. Μία αλήθεια που είναι αμείλικτη για τον κ. Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους τους! Η αλήθεια είναι πως
διαφημίζουν την επιχορήγηση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. € ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή τους έκοψαν το 2016 130 εκατ. € Ε.Κ.Α.Σ. και 381 εκατ. € από επικουρικές και μερίσματα. Ακόμη, για το 2017 έχουν ψηφίσει επιπλέον περικοπή του Ε.Κ.Α.Σ. κατά 421 εκατ. € και λοιπές μειώσεις συντάξεων  564 εκατ. €.
Τι αποδεικνύεται λοιπόν με απλή αριθμητική; Μείωσαν το εισόδημα των απόμαχων της εργασίας κατά 1,5 δισεκατομμύριο € για να τους επιστρέψουν 617 εκατομμύρια €. Αναλογία περίπου 2,5 προς 1.
Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας συνειδητά και ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους συμπολίτες μας. Ανακοινώνει με πομπώδη τρόπο και το γνωστό υποκριτικό του ύφος πως θα στηρίξει με αυτή την πράξη τους έχοντες ανάγκη, ενώ γνωρίζει άριστα πως την ώρα που στην αριστερή τσέπη κάθε συνταξιούχου δίνει 1€ από την δεξιά του αρπάζει 2,5 €!
Λίγο φιλότιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά