Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανικός Τύπος: Όσο ο Τσίπρας περιμένει, τόσο μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ

Αρκετές γερμανικές εφημερίδες κάνουν αναφορά στην έγκριση του προϋπολογισμού για το 2107 το βράδυ του Σαββάτου από την κυβερνητική πλειοψηφία. Και δίνουν έμφαση σε μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ότι πρόκειται για τον πρώτο αναπτυξιακό προϋπολογισμό από τότε που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα.
Προϋπολογισμός και πρόωρες εκλογές
Η Tagesspiegel του Βερολίνου ανατρέχει σε παλαιότερα μεταμεσονύχτια "καρδιοχτύπια" των ευρωπαίων εταίρων, όταν η κρίση ήταν στο απόγειό της, για το κατά πόσο θα περνούσαν τα μέτρα λιτότητας, από τα οποία κρινόταν και η χορήγηση της επόμενης δόσης. "Αυτήν τη φορά το κλίμα ήταν σχετικά πιο χαλαρό. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2017 με μια ισχνή πλειοψηφία των 152 από τους 298 παρόντες βουλευτές, αλλά κανείς δεν αμφέβαλε ότι
θα το κατάφερνε, γιατί η υποστήριξη του κοινοβουλίου θεωρείται σταθερή παρά το οριακό αποτέλεσμα", σχολιάζει η εφημερίδα. "Το αντίθετο συμβαίνει με το λαό. Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις η ΝΔ βρίσκεται σταθερά μπροστά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες ζημιές από οποιαδήποτε κυβέρνηση παλαιότερα. Ωστόσο ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει αισιόδοξος και πιστεύει ότι το 2017 θα φέρει επιτέλους την ποθητή αλλαγή στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης ποντάροντας και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που θα επέτρεπε στη χώρα του την επιστροφή στις αγορές. Το ότι παρά τα αρνητικά γι' αυτόν προγνωστικά πιστεύει ότι θα βρίσκεται στο τιμόνι της κυβέρνησης και του χρόνου, το έκανε σαφές κατά την ομιλία του στη Βουλή".
Στην επίσης γερμανική εφημερίδα Kölner Sadt Anzeiger ο ανταποκριτής της στην Αθήνα βλέπει "άρωμα" εκλογών λόγω των παροχών που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός σε χαμηλοσυνταξιούχους από το πλεόνασμα. Στην ανταπόκρισή του περιγράφει το βαρύ κλίμα στην κοινωνία από τις μαζικές αυξήσεις των φόρων, τις μειώσεις των συντάξεων και το υψηλό ποσοστό ανεργίας. "Εάν κατέφευγε σε πρόωρες εκλογές, θα ήταν μια απόπειρα λύτρωσης. Βέβαια οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες, αλλά θα είχε την ευκαιρία να σταματήσει την ακάθεκτη πορεία της συντηρητικής αντιπολίτευσης προς την αυτοδυναμία (…). Όσο περισσότερο περιμένει, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το προβάδισμα της αντιπολίτευσης".

Ειρήνη Αναστασοπούλου
Πηγή: Deutsche Welle

4 σχόλια:

  1. Και οι δυο γερμανικες εφημερίδες , Kölner Sadt Anzeiger και η Tagesspiegel, είναι τοπικα φθηνα φυλλα, περιορισμένης εκδοσεων, που διαβαζονται στο δρομο, δηλ. Boulevard Zeitungen, σαν και την γνωστη στην Ελλαδα Μπιλντ εφημεριδα με τους πηχαιους τιτλους, την αερατη, επιπολα, αλλα και πολύ εθνικοφρονο δημοσιοργραφια. Τη σοβαρη γερμανικη κοινη γνωμη με πανγερμανικη εμβελεια εκφραζουν οι εφημεριδες Züddeutsche Zeitung, μαλλον με σοσιαλοδημοκρατικη ταση, μαζι με τη Welt και τη Frankfurter Allgemεine και οι δυο δεξιοφρενες εφημερίδες!
    Οι τρεις αυτες τελευταιες μεγαλες γερμανικες εφημερίδες εκφραζονται θετικα παντα για τον κ. Τσιπρα, επαινουν τις προσπαθειες του και βλεπουν σε αυτον τον μοναδικο πολιτικο ανδρα που θα μπορεσει να βγαλλει την Ελλαδα από τη σημερινη κριση!
    Ολα τα αλλα είναι φθηνη πολιτικη!!! Και για την πηγη, die deutsche wELLE, ρωτήστε την κ. Μπακογιαννη και τον Κουλη, εχουν πολλα να σας πουνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι πρεπει να μας τα πουνε οι Γερμανοι δεν βλεπουμε εδω τα χαλια τους
    εφτασε η διαφορα διπλασια στις δημοσκοπησεις
    υπεγραψε μνημονιο οπως και οι προηγουμενοι θα παει στα αζητητα της ιστοριας
    τον ψηφισαμε και μας προδωσε
    μονο η Ζωη στεκεται ορθια
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 - 8:06:00 μ.μ. EET
    Φιλε μου ανωνυμε, σαν απαντηση στο σχολιο σου παρενθετω εδω το σχολιο καποιου ανωνυμου που διαβασα σημερα και βλεπει το προβλημα υπερ η κατά του κ Τσιπρα από άλλη σκοπια:

    ....Αν ήταν έτσι θα έλεγαν αργότερα ότι σφάλαμε, δεν ειπώθηκε
    όμως μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα συνέβη κατασυκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε η αλήθεια σθεναρά, επιστρατεύοντας κάθε μέσον, σε αγαστή συνεργασία και των πολιτικών δυνάμεων, των πάλαι ποτέ και μέχρι σήμερα [sic] αντιμνημονιακών.

    Άρα επρόκειτο για την διατήρηση των παρασιτικών συμφερόντων ορισμένων σε βάρος των πολλών και της χώρας.

    Γι΄αυτό μέχρι τώρα δεν μπορούμε ν΄αλλάξουμε και σερνόμαστε,
    γι΄αυτό τέλος κάθε μέρα ασχολούμαστε με τους τακτικισμούς του Σύριζα και όχι με την μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα, διαπαιδαγωγώντας ανάλογα και τον κόσμο. Δηλαδή στην λογική να φύγει αυτός νάρθει κάποιος καλύτερος να κάνει αλλαγές που σε μας δεν θα στοιχήσουν πολύ και εσείς οι πολλοί, Βαλκάνιοι ήσασταν, Βαλκάνιοι ας μείνετε, όσοι μπορούν φεύγουν έξω.

    Αυτή είναι και ήταν πάντοτε η λογική της νεοπλουτίστικης μετεμφυλιακής
    τάξης.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:39
    ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά