Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Κολοκυθιά της Συμφοράς η ελεημοσύνη της Αριστεράς

 Για να ξεφύγουν με τα «κλοπιμαία», πετάνε ψιλά στους περαστικούς.
Ο πατέρας στην ανεργία, το παιδί μετανάστης, κι ο παππούς στην κοροϊδία

Α, ωραία. Τώρα θα ’χουμε κάθε μέρα Βλακ Friday!  Με τις παροχές-πουρμπουάρ των 300 ευρώ που εσπευσμένα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός -ο οποίος πολύ καλά έκανε (μισό λεπτό, μη βγάζετε συμπεράσματα, το εξηγώ αμέσως)- ο ταξικός πόλεμος μεταφέρεται μεταξύ των χαμηλοσυνταξιούχων! Οι μισοί σχεδόν που ήταν λίγο πάνω από τα 850 ευρώ έχουν ξεσηκωθεί κατά εκείνων που έχουν λιγότερες αποδοχές από αυτούς, οι οποίοι θα πάρουν το κατιτίς τους! Ισως κάποιοι να πουν ότι πρόκειται για κατόρθωμα που δεν είχε προβλέψει ούτε ο Μαρξ, που μίλησε για ταξική πάλη κεφαλαίου - εργατών ή/και της μεσαίας τάξης με το πολτοποιημένο προλεταριάτο! Κάτι ψέλλισε και ο Λένιν που τα ’χε βάλει με όσους είχαν από 10 κότες και πάνω στη Σιβηρία, αλλά ποτέ άλλοτε η μαρξιστική-λενινιστική σκέψη δεν είχε φτάσει σε τέτοια εγκεφαλικά μεγαλεία. Ο «χρυσοκάνθαρος» παππούς με το χιλιάρικο εναντίον του «ποπολάρου» με το 700άρι!!! Και ακόμα δεν είδατε τίποτα. Οσο υπογράφει Ο,ΤΙ ΛΑΧΕΙ αρκεί να μη χάσει την καρέκλα και τον πάρουν στο κυνήγι οι βλάχοι, η επόμενη ταξική σύγκρουση θα

δοθεί ανάμεσα σε αυτούς που παίρνουν 400 ευρώ μετρητά και εκείνους που τα παίρνουν μισά-μισά, δηλαδή 200 στον λογαριασμό και τα υπόλοιπα σε κρατικά κουπόνια. Στο δε ανώτατο στάδιο της... ανάπτυξης, με 3,5% πλεόνασμα τον χρόνο (!!!) για τρέχα γύρευε πόσο, η βασική διάκριση θα είναι ανάμεσα σε όσους έχουν ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τα ΣΥΣΣΙΤΙΑ και στους άλλους που θα στέκονται στη σειρά για τη διανομή τροφίμων - και ό,τι περισσέψει. Οχι, δεν πρωταγωνιστούμε σε καμιά ταινία ΤΡΟΜΟΥ, απλά βιώνουμε την αληθινή οικονομική δικτατορία ενός σοσιαλ...αφασικού κράτους-δυνάστη που νομοτελειακά, όπως έλεγαν και οι παλιοί κομμουνιστές, θα οδηγήσει σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Είτε είχαν είτε έχουν, είτε φταίνε είτε δεν φταίνε, εκτός από τους εκλεκτούς της κομματικής νομενκλατούρας, που θα διορίζονται ανάλογα με τα κομματικά ή... τα σωματικά τους προσόντα. Αυτά όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ! 
Για να μην μπερδευόμαστε, λοιπόν, ΑΝ μπούμε στη λογική τού γιατί να πάρουν επίδομα οι μικροσυνταξιούχοι, αντί π.χ. να δώσουν κάτι σε όλους τους ανέργους που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, τότε θα συμπράξουμε στο αισχρό παιχνίδι της παραπλάνησης του κόσμου. Μα ακόμα κι αν έδιναν μόνο στους ανέργους, θα έπρεπε να εντοπίσουμε ποιοι από ανάγκη και ποιοι από δική τους επιλογή βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση, ή να ρωτήσουμε γιατί να μην προηγηθούν οι άστεγες μητέρες! Δεν είναι ηθικά επιτρεπτό και πολιτικά σοβαρό να μπει κανείς στον κόπο να παίξει την ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ για το ποιος θα πάρει πρώτος και πότε το «βοήθημα».

Το θέμα είναι να μην υπάρχει ανάγκη για έκτακτο βοήθημα, καθώς είναι αδιανόητο να βγαίνει ασθμαίνων ολόκληρος πρωθυπουργός για να μοιράσει φιλοδωρήματα σε μερίδα της εκλογικής του πελατείας. Πρωτίστως το θέμα είναι να λειτουργεί η οικονομία, να παράγει πλούτο που θα συμβάλλει και στα δημόσια ταμεία, και μετά να γίνεται η όποια κοινωνική αναδιανομή με βάση μια κάποια λογική ανάπτυξης.

 Εδώ έχει παγώσει η παραγωγή, είναι νεκρή η αγορά, έχουν ΓΔΑΡΕΙ φορολογικά τα 3/4 της κοινωνίας που βρίσκονται ΠΕΡΑ ΑΠΟ την απελπισία στα όρια της μετατραυματικής απάθειας ή της άνοιας, και μετά το ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ της Εφορίας, παίρνουν ένα κομμάτι απ' ό,τι έχει περισσέψει και το πετάνε, σε στυλ Εβίτα Περόν, στους λιγότερο προνομιούχους για να κλέψουν τις εντυπώσεις. Πολύ ωραία. Εγώ θα πω ότι καλά έκαναν και έδωσαν κάτι στους χαμηλοσυνταξιούχους, αν και όχι σε όλους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν κι αυτοί τις ίδιες και μεγαλύτερες ανάγκες κ.λπ. κ.λπ. Υπέροχα!!! Του χρόνου, όμως, που δεν θα υπάρχει μία -μα καμία!- για κανέναν, έτσι και συνεχιστεί αυτό το οικονομικό... μοντέλο, πού θα τα βρουν να τα δώσουν; Λέγεται ότι έχει πέσει μια ιδέα να μπαίνουν με νόμο και να κατάσχουν ό,τι βρίσκουν κρυμμένο μέσα στα σπίτια!!! Αντε να δούμε, θα μαζέψουν κάτι και απ’ αυτό; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ, όταν δεν θα λειτουργεί η παραγωγική μηχανή; Θα αρχίσουν το επίσημο κρατικό εμπόριο οργάνων από... ασυνεπείς φοροφυγάδες (έλα, μωρέ, τι να τα κάνεις τα δύο νεφρά, που έτρωγες τον αγλέουρα επί Σαμαρά), για να τα πουλάνε και να δίνουν τα ρέστα σε όσους έχουν ακόμα δύο πόδια και δύο χέρια;

 Εντάξει, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και διάφορα άλλα ταχυδακτυλουργικά προκειμένου να κερδίζει εβδομάδες ή μήνες στην εξουσία, αφού ο χρόνος είναι χρήμα γενικώς - και όχι μόνο στην πολιτική. Ωστόσο, όσοι παρακολουθούν τι συζητάνε για μας Ε.Ε. και ΔΝΤ, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, ερήμην ημών, καταλαβαίνουν ότι τα περιθώρια της επιβίωσής μας εντός Ευρώπης όσο πάνε και στενεύουν ασφυκτικά. Η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν κάνει τους δανειστές να μας προτείνουν -ΚΑΙ- μπόνους για να ξεκουμπιστούμε μια και καλή από το ευρώ. Στην ουσία οι θεσμοί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην άκρη ή μάλλον στην πιο βαθιά κατάψυξη, όπως συμβαίνει με κάποιους που, καταδικασμένοι από ανίατες ασθένειες, προτιμούν να συντηρηθούν τα σώματά τους στον πάγο, μπας και στο μέλλον βρεθεί κάποια σχετική θεραπεία... Μήπως, όμως, η περίπτωσή μας αποδειχθεί κάπως πιο εύκολη αν φύγουν αυτοί οι τύποι ΧΘΕΣ; Ολα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου. Οσο μένουν θα πουλάνε όχι μόνο τα ασημικά, αλλά και τον χαλκό από τα καλώδια τα ηλεκτρικά. Οπως κάνουν κάτι γύφτοι... 

ΥΓ.: Προς τι η έκπληξη ορισμένων; Νομίζουν ότι η συμ...μωρία θα αφήσει έτσι εύκολα την εξουσία; Αλλωστε και σε απλή ληστεία, για να ξεφύγουν με τη λεία, πετάνε στους περαστικούς κάτι ψιλά... ψιχία.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά