Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Το ανεμογκάστρι…

Δεν θα ξεχάσω τη φράση διακεκριμένου και έντιμου συναδέλφου, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις πρώτες δημοσκοπικές, αλλά και εκλογικές εκτινάξεις, των «Ριζοσπαστών» της Αριστεράς: «Φίλε μου, ο χρόνος θα το αποδείξει, ότι όλα αυτά τα νούμερα δεν είναι παρά ένα ανεμογκάστρι». (1)
Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc, χωρίς αμφιβολία, επιβεβαιώνει τον αγαπητό συνάδελφο, που για λόγους ευνόητους τον κρατώ στην ανωνυμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη νομοτελειακή πορεία της επιστροφής στις ρίζες του αρχικού φτωχού και έντιμου ποσοστού του 2004 (3,2%) έχει, προς το παρόν, κατασταλάξει στο 15,1% έναντι του 30,5% της ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Marc. Και αυτό προοιωνίζεται τερματισμό των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μονοψήφιο αριθμό.
Δεν θα ήταν άσκοπο, να θυμίσουμε την
ενδιάμεση πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: 2007-5,4%, 2009-4,6%, Μάιος 2012-16,78%, Ιούνιος 2012-29,7%, Σεπτέμβριος 2015, 35,46%.
Επιπλέον, επιβάλλεται να τονίσουμε, ότι η χαριστική βολή, στις κατά συρροήν πολιτικές ακροβασίες και επιπολαιότητες του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η έμμεση καθύβριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πιστωτικού ομίλου ΔΝΤ-Eurogroup-Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον επικήδειο που εξεφώνησε ο απρόβλεπτος και ριψοκίνδυνος Ίκαρος Αλέξης, στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, στην Αβάνα.
Σ’ αυτή λοιπόν τη σύναξη πενθούντων, ως μοναδικός εκπρόσωπος μιας μόνον χώρας της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ο Αλ. Τσίπρας παρομοίασε τους δυνάστες της κουβανικής κοινωνίας, με τον … «δυναστικό» ρόλο της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας! Και επιπλέον, ταύτισε την επανάσταση της εθνικής μας παλιγγενεσίας (1821) με την επανάσταση του Κάστρο που ανέτρεψε το 1959 τον Μπατίστα στην Κούβα. Ή αλλιώς, «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»! Τι άλλο να περιμένει κανείς από τον θρυλικό πρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, που ως μοναδική προσωπική του «πολιτική» αποσκευή κουβαλάει την ημιμάθεια και τη δοκισισοφία μιας ξεχασμένης πια ομάδας από καταληψίες, κοπανατζήδες και σχολικούς σκασιάρχες;
Σήμερα, ο Αλέξης «έρμος, βαρύς και μόνος» ετοιμάζεται για το «κύκνειον άσμα» μιας πορείας με αμέτρητες αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις, που έχουν βυθίσει την ελληνική κοινωνία σε μια χρεωκοπία με ορίζοντα εξόφλησης των χρεών, τα 99 χρόνια, ήτοι το έτος 2114!
Η μόνη παρηγοριά, στη μοιραία επιστροφή στο 3% και 4% της προμνημονιακής περιόδου, δεν είναι παρά η διασπάθιση από τον ΣΥΡΙΖΑ και της τελευταίας ικμάδας ενός «πλεονάσματος» από την άγρια, άμεση και έμμεση φορολογία των μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και μιας στρατιάς από μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που κατεβάζουν κατά δεκάδες, ημερησίως, τα ρολά των μαγαζιών τους…
Αλλά το τρικ της ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων με ψιχία, έχει παύσει ν’ αποτελεί δόλωμα για χάνους, μια και όλοι το γνωρίζουν, ότι το «πλεόνασμα» λογαριάζεται  και διατίθεται, χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους πιστωτές, που έχουν βαρεθεί να πηγαινοέρχονται αηδιασμένοι και άπραγοι, από την ΕΕ, στην Αθήνα. Και ήδη αυτά τα χρήματα κατασπαταλούνται, για τις αμοιβές των χιλιάδων αργόμισθων αλεξιπτωτιστών (υπολογίζονται σε 27.000) και άλλων 450 άφαντων «ειδικών συμβούλων» του μεγάρου Μαξίμου, που οι περισσότεροι από αυτούς εισπράττουν μισθούς 2.000-2.500 Ευρώ on line, δηλαδή χωρίς καν να μπουν στον κόπο να περάσουν από τα ταμεία των υπηρεσιών, στις οποίες υποτίθεται ότι προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους…
Τελικά, ο βασιλιάς, με τις κουστωδίες των ακριβοπληρωμένων συνοδών του, στα πολυδάπανα τουριστικά ταξίδια (μόνον η μετ’ επιστροφής διαδρομή Αθήνα-Αβάνα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που διαψεύστηκαν αρμοδίως, κόστισε 300.000 Ευρώ!), (2), ο έμπλεος αυταρεσκειών λοιπόν, ψευδοαριστερός «ηγεμών», κατελήφθη γυμνός…
Αλλά η εμμονή του, να συνεχίσει τη διαχειριστική ασωτία, ένα και μόνον προδίδει: Να μετακυλίσει το βάρος των πεπραγμένων της ασωτίας, στον επί θύραις νέο πρωθυπουργό. Και εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα: Θα τολμήσει ο νέος πρωθυπουργός, πέρα από τις επιβεβλημένες θεσμικές και δομικές αλλαγές και τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, για τους υπευθύνους της μνημονιακής περιόδου; Ή θα δώσει άφεση αμαρτιών στους κυβερνητικούς παράγοντες που έβαλαν στο αρχείο τη σύσταση αυτής της Επιτροπής; Με άλλα λόγια, η εποχή ενός Κυριάκου πρέπει να σβήσει και το τελευταίο ίχνος, όχι μόνον της Συριζαϊκής φαυλοκρατίας αλλά και οποιωνδήποτε άλλων ατιμώρητων παραγόντων, από άλλες κυβερνήσεις. Διαφορετικά, αυτή η χώρα θα κολυμπά χαροπαλεύοντας στους ωκεανούς της διεθνούς ανυποληψίας και εθνικής απομόνωσης.
_______________________
(1)  Ανεμογκάστρι: Ψευδοκύηση, απατηλό σύμπτωμα εγκυμοσύνης με φούσκωμα κοιλιάς.
(2)  Η Αβάνα επιφυλάχθηκε να στείλει παραστατικά αυτών των ελληνικών εξόδων στην Αθήνα.

Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά