Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση MRB: Oύτε ο «μποναμάς» δεν έσωσε την… κατρακύλα Τσίπρα! Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB που δημοσιεύονται σήμερα, κυρίως ως προς το γεγονός ότι υπάρχουν μετρήσεις προ των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα με τις παροχές σε συνταξιούχους και μετά.
Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Δεκεμβρίου 2016 (02-09/12) της MRB, ήτοι προ των εξαγγελιών Τσίπρα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 12,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα κατά την συνολική έρευνα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 16,2%. Ακολουθούν:
Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 6,5%, ΚΚΕ 6,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Ένωση Κεντρώων 3,0%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,6% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 11,6% Λευκό-Ακυρο-Αποχή.


Στην πρόθεση ψήφου μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και στα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας (10-12/12) η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 14,7%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 6,1%, ΚΚΕ 6,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%,   Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%,«Το Ποτάμι» με 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 26,9%.
Άρα η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα έπεσε στις 11,4 μονάδες, με την ψαλίδα να κλείνει ελάχιστα μόλις για 1,5%, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως να μειώνεται!

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 55,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,0%. Η επιλογή  «Κανένα Κόμμα» καταγράφει ποσοστό 22,2%. Ακολουθούν «Άλλο Κόμμα» με 5,4% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,9%.


Στο ερώτημα «πόσο πιθανό είναι να μην πάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» το 72,4% απαντά λίγο ή καθόλου.
Το 42,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον όχι ή σίγουρα όχι, στην ερώτηση αν θέλει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 19,3% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 30,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 44,0%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,0% των ερωτηθέντων επιλέγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 15,6% το κυβερνών κόμμα. Το 41,9% απαντά «Κανένα κόμμα».
Στο ερώτημα «ο πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή ουσιαστικά ανοίγει μία περίοδο παροχών με στόχο να προχωρήσει σε άμεσες εκλογές;» το 63,6% σίγουρα συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ, ενώ το 31% απαντά μάλλον διαφωνώ/σίγουρα διαφωνώ.
Στο ερώτημα «ο πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή έστειλε ένα μήνυμα προς την πλευρά των δανειστών ότι απαιτείται άμεσα πολιτική συμφωνία χωρίς την επιβολή συμπληρωματικών μέτρων για να μην αναγκαστεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές;» το 51,1% απαντά: Μάλλον διαφωνών/Σίγουρα διαφωνώ, ενώ το 41,7% δηλώνει: Σίγουρα συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ.
Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 2 έως 9 Δεκεμβρίου). Κατά την διάρκεια της έρευνας, πρόεκυψαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και ο «μποναμάς» προς τους συνταξιούχους, οπότε ένα ειδικό κομμάτι διεξήχθη μετά το γεγονός αυτό.
http://thecaller.gr/

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά